Thursday, December 3, 2009

semakin hari semakin bangga dgn skill memasak sendiri =p




pagi ni KL hujan kan!! malas gilerrrrrrrrrrrr nak datang ofis =p

hari tu.. time mak ngan ayah ngan intan takde.. aku tinggal 2 org je ngan adik aku yg laki tu.. c amry. macam biaseeeee kalo aku tinggal sorang2 je before ni, ape kes aku nak masak2 ke ape kan.. makan alas perut sudahhhhhh :p biskut ke.. tak pon gi je la beli nasi ayam kat giant tu.. senangggg :p

aritu aku buat teh tarik panas ni je aku dah kenyang sampai ke petang. lagipun aku tengah kemas bilik.. penatttt.. tak rasa nak makan pon hehe..

tapi tetibaaaaaaaaaa adik aku buat talian dera kat mak aku plak cessssssss. die report kat mak kate aku tak masak cesssssss

siap mak aku call aku tanya nape tak masak nasi? amry lapar cian die nak makan. aku macam "errkkkkkkk"

apesal aku rase aku seolah2 telah dituduh mendera adik aku sendiri ni?!!

:p

lagipun macam la kakak ko ni terer sangat masak. haiyaaa~~ tapi takpe..demi tunjukkan tanggungjawab sebagai kakak..walaupun aku bukan kakak no 1 tapi no 3... aku pon bukak la peti ais. tengok2 yang ada cume daging korban yang jiran depan rumah kasi hohoho..

1st time tauu nak masak daging.. niat di hati nak buat daging masak kunyit alaa macam yang salu order kat kedai tuuu =p

tapi last2 jadi daging masak asam hahahahaahhhaha. but adik aku tambah 2 kali okey~~ siap puji sedap tuuuuu..

bukti!! =D

sooo kepada orang2 yang cakap "eee masak pon tak reti sebok nak tunang" hah hah mane orang tu meh sini nak pegi luku kepala die =p

to en.RR.. awak sudi kan kawen dengan saya yang masak 1 lauk abes 1 jam kat dapur ni??? ahh tak sudi pon dah tak bole patah balik dahhh mu ha ha ha ha ha =D

p/s: tak ah. mane ade 1 jam.. setengah jam je okey~~ =p
p/s p/s: entry kalo nak show off benda tak seberapa memang panjang2 kan??? =D macam la ko sorg je tahu masak hahahahah. sian betul ni pompuan baru masak 1 lauk dah kecoh seblog :p


7 comments:

cronyz said...

mcm sdp...MACAM je

mun-e said...

MACAM je? memang sedap okayyy~~~ ;D

fir said...

wahhh sedapnya teh panas tu..mcm tak percaya je ko yg buat...hihihi..

mcm cawan kat kedai jekk

mun-e said...

hahahaahah tu cawan anlene mak aku laaaaaaa hahahahha

jgn bgtau mak aku tau. pinjam cawan susu die buat teh :p

Nur Intan Marlyny Bt Abd Majid said...

huahhahhaha....aku ckp kt makkk....oooooo....cawan nie ko sepahkan ats meja kt dpan kn?? aku lak kna marah ngn mak...pukk

mun-e said...

haha pdn muka!! =D

cronyz said...

mak aku pon pakai cawan ni..nth ade bape nth kt umh..aku tukang beli susu..sll amik yg gift tu..hehe..

tp aku x pnh gune la mcm ko