Monday, December 14, 2009

menu 3DDP : Day 1


apa menu saya makan hari ini? hehe. untuk day 1 ni.. hush lapanya takleh nak cakap laaaaa huhuhu. mula2 plan nak follow bebetul menu + time tu kan tapi sebab kejap2 lapar makaaaa takde la follow sgt kihkih

cop. kak flo, aci kan x letak gambar :p sebabnya ade gambar buah + juice saja keke

ok. bangun tido terus minum orange juice yang 100% juice without sugar added tuuu.. ;p 250ml je. harga dalam 1.90 cewah siap cakap harga :p eh haruslah bangun tido tu lepas dah gosok2 gigi sume dulu kan. haha :p

pastu minum air masak.

sampai ofisssss.. tengok menu tu ade tulis light cereal?? eh apakah light cereal itu. haha. pastu tingat member ade oat tapi macam takbleh nak telan je kalo makan oat kosong. huhu. maka, pegi 7e, beli nesvita oat 3 in 1 tu.. takpe kan? cereal gak tu cume tak pasti die light ke tak hikhik

time minum tu 8.30 lebih kurang.. pastu 9.30 dah lapar balik. hahahaha. ish tak bole jadi. buat lagi secawan oat nesvita tu haha ;p

pastuuuuu pukul 10 time makan buah plak. saya makan 10.30 camtu.. dah bawa siap2 tembikai + sunkist siap2. so ngap ngap makan buah. sikit jerrr dalam 3,4 ulas gitu.

samping2 tu minum air masak.. memang dah biase, bila sampai pukul 12 je dah abes dah 2L air masak.

pastu lunch time. tgk menu. eh menu tu macam terskip je pukul 12.30 untuk day 1. kat day 2 and day 3 ade tulis grilled fish atau salad kan. so saya assume menu tu tetinggal time lunch haha suke2 je assume sendiri :p

jadi lunch time saya makan ikan kembung bakar ngn air asam + salad mentah. salad tu makan cicah2 ngan air asam skali hehe. pas makan tu, makan buah2 plak. tambah ngan buah rambutan ofismate bawak haha.

pastu pukul 3 makan baki buah2 yang ade. jenuh betul nak abes kan ;p salad lunch tadi plak of coss ade lebih2. simpan je kat fridge kat ofis, esok makan yg tu je hehe.

sambil2 tu memang minum air lagi. bila dah pukul 6, abes 2L lagi hehe. pastu abeskan baki 2 ulas sunkist yang masih ada. hahahha bila la buah2 ni nak abes :D

pastu tadi balik lewat sikit.. uh tak dapat la buat workout huhu. balik tadi lepas magrib. dalam keta abeskan ulasan sunkist yang terakhir. kahkah. berjaya jugak abeskan sunkist :p

on da way balik, singgah kedai runcit, beli bendi dan terung. so dinner tadi makan salad mentah + bendi dan terung yang telah digrilled. SEDAP GILEEEEE!!! esok dinner nk buat lagi terung ngan bendi grill tu huhu..

pastu makan buah tembikai.. so skang ni akan abeskan 1L atau 2L lagi air masak. kalo larat 2L tak larat, 1L cukup hehe.

japgi kalo rajin, nak buat sit up ganti brisk walk 30 minit tu hikhik. hrp2 rajin la heheeeee

sekian, time kasih :D

p/s: hrp2 esok better than today.. tp esok ade meeting group. huhu. cabaran neh. hrp2 esok boss tak pakse aku stay lama sebab aku kan dah resign :p


1 comment:

booh7979 said...

congrats utk day 1..keep it up gal!