Tuesday, December 15, 2009

menu 3DDP : Day 2


seyes weh ni nak pukul 4 baru aku nak stat buat keja kahkah. gilak ah makin hari makin malas. tapi takpeeeee aku ade tinggal 1 je keja lagi. sebab tu buat se slow mungkin ngeh ngeh pastu leh datang keja kaco2 orang je kihkihkih

neway, pagi tadi dari pukul 9 saaaampai tengahhari ade meeting group. adoii memang skip la makan buah pukul 10 pagi huhuhuu

arini bawa star fruit + sunkist

pagi td, mcm smalam gak. bangun tido minum juice pastu sampai ofis, makan buah sikit. makan star fruit. pastu kenangkan nak masuk meeting so aku minum nesvita 3 in 1 oat secawan. kasi kenyang2 sket perut hehe.

dalam meeting plak dok telan air masak je 1.5L..

pastu lunch pukul 1 bos belanja. wohooo cabaran neh! nasib baik restaurant tu ade menu salad.. ngan grill fish. aku amek grill fish. kat tepi2 fish tu ade la salad ngan sayur2 lain tapi ade gak mayonis ngan salad mayonis. pastuuuu ade FRENCH FRIES. haha. tapi aku.. adalah tidak sentuh sedikit pon ye. soh kawan ku azizah yang makan. hehe. mayonis pon ketepi2kan je.

tapiiiiiii set tu dtg ngan air sirap/nescafe/tea la plak... hish terpakse amek air sirap. sedut 2,3 sedut.hoh. manis! terus mintak air masak (awal2 mintak air masak kan senang...kan dah rugi dengan 2,3 sedutan air sirap manis tu (T__T)

*baru tau kena elak manis + masin masa detox ni bile terbaca komen kak flo kat blog sape tah tadi*

my team member
sebab duduk depan bos maka malu nak snap gambar grill fish ku :p

so pukul 3 baru ni makan lagi star fruit + sunkist.

malam ni dinner plan nk makan lagi terung dan bendi bakar dan salad mentah. seyes sedap wehh terung ngan bendi bakar tu. nyum nyummmm ;p pastu akan makan buah lagi..

hari ni nak balik awal sebab nak g amek baju tunang yeayyyy dah siap dah. tak sabar nak try ^^.

malam ni harap2 akan dpt exercise kayuh basikal. musti nak buat! sebab rs mcm x fit je diet tanpa exercise. betul x?? semalam malas gile huhu.

ok..selingan :p


hadoiiii tetiba berlumba2 cik jerawat memunculkan diri.. setelah bebulan2 tak tumbuh hadoiii dah dekat2 ngan tarikh penting ni bole plak die muncul.. y??y??? adakah kerana asek makan buah + salad? leh terima ke sebab ni? :p

atau pon aku terkena sumpahan kawanku??? aritu die kate die nak doakan jerawat muncul di hari ptunangan ku sebab aku doakan perut die semakin buncit. wuaaaaa!!



4 comments:

dd dudu said...

ko bole hindari french fries tu :O

huwaarkkkk :O

tahniahhh laa ye :O

mun-e said...

of cos dearrrrr.. no goreng2 plesssss ;p

nak tau cemane aku buat? dapat je pinggan aku. terus cakap. eh korg makan la fries aku ni sape nak ek. aku tak makan

cewahhh gile tegas hahahahaha ;p

pastu kwn aku yani tanye.. wah ko x makan fries? bagusnya...

then aku jawab.

untuk 3 hari ni jerrr :'D

Mia-Ina said...

kuat smgt betul ye...tahniah...wp di mana je..adik detox dgn baik....jom kte detox lg day 3 dik..

salam ukhuwah dr kak mia..

mun-e said...

salah kak mia.. yeah semangat nk teruskan lg after jenguk blog kak mia.

kagum2 dengan akak. sbb sy ingt berat sy ni mcm xleh nak turun je sbb dah beberapa bulan statik kat no yg same je hehe. tp tgk akak.. wahh kagummmmm