Sunday, November 29, 2009

gambar2 raya haji 2009. (skemanya tajukkkk :p)


pagi raya di melaka.. bersiap2 utk balik ke n9 sebab nak solat raya di kg belah emak.

kambeng yang sudah dikorbankan..

selepas solat sunat hari raya haji, menziarahi kubur atuk dan moyang..

petang raya.. belajar buat karipap dengan ateh. yeayyy dah tahu buat karipap pasni leh buat utk my RR pastu nak buat entry tajuk "karipap penuh kasih sayang" muahahahahaha.

telur goreng masak ngan bawang, ngan kacang panjang letak kicap pastu makan ngan nasi panas.. sarapan best tiap kali balik kampung ^^ nyum nyum

keadaan sebenar =D cedapnyaaa ade teh tarik lagi.. mak ku kalo buat teh tarik..perghhh mak mertua lalu kat tepi pon aku buat tak tau jeeeeee =p (memang la ko mane ade mak mertua lagi. kahkah)

bye uwan.. kami nak pegi kat rumah mak ndak plak.. ade kenduri cukur jambul :)

aqil - mak su - mak long kat rumah mak ndak

1st time jumpa lalu sangat jakun lalu snap gambar. haha. ni bubur merah namenya. yang putih tu nasi, yang coklat tu gula melaka. cedappppp!!!!!!

hidangan tengah hari kat rumah mak ndak.. fufufuuu. snap gambar ni pastu ade suara menegur "aikk gambar nasi pon nak amekkk??" kate pakcik ku. hahaha. biase la acikkk zaman moden maaa :p

hehe. suka aksi2 mereka dalam gambar ni. nampak kat jeriji tu? ade aqil di sebalik jeriji itu. haha. soooo comei.. ^^

boring2 duk bawah.. naik atas rumah main puzzle ni :p

okay dah ahad. mak ayah intan g perak plak. pasni confirm tinggal sorang2 je kat rumah hoho. nak wat ape ek arini? baru nak pukul 10.. hehe.

jom2 g shopping pe yang patut nak? gaji baru masuk ni ;p



4 comments:

AiMiE HaRmELiA said...

waaa..bestnya raya kat kg

dd dudu said...

muniii, bubur merah dengan sarapan nasi panas+telur kicap tu, sesuatu yang baru bagi aku hehehehhe

tapi nampak sedap gak sarapan cam gtu hoho

mun-e said...

elia:- mmg besh! :) elia tak balik kg ke?

dd:- aku pon 1st time nampak bubur merah tu.. lauk telur tu plak, time kat kg je bole jumpa. kalo kat rumah, xde la makan nasi putih pagi2 kan hehe. mmg sgt sedap wa cakap sama luuu =D

AiMiE HaRmELiA said...

tak..malas.huhu. dah biasa raya kt kl