Friday, November 20, 2009

cara2 menambat hati mak mertua. eh tak. mak sendiri :p


bile time2 weekend kan. kalo aku lalu jeee kat tempat iron tu and kebetulan mase tu mak ade sekali.. mesti mak cakap "sape la nak gosokkan baju mak ni~~", sambil buat muka sedih.

oh emakku suka tauuu buat ku serba salah tapi aku suka menjawab "yela mak. baju kite pon xde orang gosokkan. huhu." ini contoh tak baek ye adik2 ;p

oleh sebab mak baaaaanyak sangat tolong anak die yang pemaaaaaalas sekali ini, ting~ aku pon merajinkan diri menggosok sume baju2 mak. ekceli benda yang paling malas sekali aku nak buat ialah gosok baju. huhu.

kalo g ofis pon, bangun pagi tu baru aku kelamkabut nk iron. memang bukan aku la gosok segedebuk time weekend haha.

tapi kalo bab basuh pinggan, aku suka. hehe.

orang kate, berilah benda yang paling kita suka sekali kat orang yang kita sayang. dalam situasi aku plak, buat lah benda yang paling kita tak suka sekali demi orang yang kita sayang. cewah ;p anak solehah la kate kan.. hikhik

panjangnya intro~~ pangggg~~ ;n

wooo 2 bakul tu~~ berpeluh2 la ni satgi huhu. takpe takpe demi mak yang kusayangi ;p

oh ya.. cadar POOH aku tu dah dijadikan alas iron board tu sebab alas iron board tu dah koyak. hahahah. comei sungguh mak aku cover ngan cadar POOH kepunyaan ku :') eh korang jgn gelak. aku tau rumah korang pon same kan? hahaha :p

gamba kaki ku =D gamba ni pon nak letak ke? =D

okay~~ bersedia.. mula! oh gune kerusi supaya tak de la penat sangat berdiri. hehe. pastu kipas siling pusing no 5 supaya tak berpeluh. hahahah.

maka.. nampak sangat kantoi jarang tolong mak gosok baju sebab pasal iron baju pon buat entry berjela2 kan kan? hahahaha. dengan introduction sikit punya panjang~~ ;p

ekceli benda2 yang kite tak rajin buat ni kalo ceta kat orang baru semangat sikit nak buat selalu. betul x? ;p harap2 every weekend aku akan gosok kan baju mak lagi. hehehe.


6 comments:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ooooo...baru aku tahu ko suka basuh pinggan.. nanti aku nak longgokkan pinggan banyak2 kat dapur suwuh ko basuh... Intannn!!! lain kali ko balik ko x yah basuh pinggan...kita dah ada tukang cuci pinggan dah... ko basuh baju je dah intan... aku tukang sapu umah... amry tukang makan... angah tukang sepah kan...merangkap dengan aqil...tukang sepah sana sini... complete semua one happy family dengan tugas masing2...

dd dudu said...

teringin nak rajin iron 5 pasang baju masa weekend~ tp owhh~~ tidak serajin ituu~~

tapiii iron hari2 bes gakk, leh pilih baju dalam almari ikut tema mood hari tersebut hahahaha

mun-e said...

hahahahaahahha cissssssssssss

compare ngan gosok baju aku lagi suka basuh pinggan laaa sebab gosok baju panas arrrrrrr =D

laaaa ko xpasan ke tiap kali kenduri tugas aku ape? hukhuk. smp ke malam tau aku dok menyental pinggan. hehehe.

mun-e said...

dd dudu
eh la terselit komen ko plak ;p

mak aku nye konsep, gosok sume baju sekaligus pastu nanti terus pilih je nak pakai mane. bukan gosok utk 5 hari jer huhu.

kalo gosok utk 5 hari je ok la..ni takkk. kalo ade 40pasang, 40 pasang la kena gosok =D

intan said...

hahaah...eleh~! akak aku tu...SEJAK BILE KO SUKE BSUH PGGAN?? cket2 klau ak balik msti ko kerah ak bsuh pggan kn?? alongggg,konfem lpas nie ak da retired dri bsuh pggan...HA HA HA....wati dee~~~ mak ckp cmtu sbb ak yg slalu gosok bju makk....cittt...konon2 bt rajen...heh...gelak guling3x.. kn along???

mun-e said...

ceh!!!!!!!!!!

itu sbb aku saje nk buli ko. nyeh nyeh