Monday, October 19, 2009

sape tak kenal buah petai??? =D



hikhik. bayang2 aku pakai topi pegi ladang =D

sabtu lepas aku balik kampung. sebab ari ahad cousin ku bertunang :). sampai2 je kampung, g serbu kat kebun dulu. nak cabut lalang + ayah nak meracun. oh sila bace ngan nada senada yeee sebabnya bukannya best pon pegi berkebun ni. dah la panassssssss bertambah kilatla muka aku yang dah sedia kilat ni.

huhuhuuuu. tapi sebagai anak yang baik harus la menolong orang tua.. (walaupun pegi sambil mulut bebel2 sikit ;p)

ini buah petai kalo tak tau ;p muda lagi ni. kalo dah tua sikit die akan jadi kuning2 pastu ade bulu2 sket. tapi cemane die jadi petai betul tu.. errr nanti aku gi siasat :D

view dari kebun buah ayahku.

cik lalang yang cantik ;p tapi aku terpakse tebas lalang ni huhuhu..

korang tau cemane nak tebas lalang takyah gune sabit? senang jerrrr.. kumpul2kan lalang tu ikut akar dieeeeee. pastuuu sengetkan sikit pastuuuuuuu prappp! pijak la akar die tu. terus laa jatuh lalang tu. haha. pijak kuat2 sket eh ;p

opocottt tergezut mak ko!! :D ni mase malam nak betunang tu dalam bilik cousin aku tengok2 hantaran die ;p sangat boring lalu aku pon snap sane snap sini :D

sebahagian dari hantarannyaaa..

tgk..sgt boring sampai vacuum cleaner pon aku snap ;p tapi cool gile ah vacuum ni :O nakkkkk beli camni nanti lah bila dah kawen nanti. **impian suci anak dara** :D

eh tetiba dah sampai hari betunang :D ni la cousinku, olin yang bertunang sudahhh ^^. olin ni langkah bendul aku yaaaa ;p takpe takpeeee.. dah sampai seru kan :p

ni plak ina, cousin aku jugak. olin tu cousin tapi muka die ala2 jawa gitu. ina ni baru sepattern ngan aku. ala2 anak mami gituuu. hikhik.

okay lah. abes cerita di siniiiiii :D hari ni tak lunch sebab tak lapar. tapi kena paksa makan jugak oleh my rizal. takut kena gastrik lagi katenya. baiklah syg, kite gi beli kuih kat bawah tu sekarang jugak yeeeeee. hehehe

eh jap lah. tepek 1 lagi gambar..

haa baru la lengkap. olin dan tunangnya, hussien bin ahmad. cewah kasi nama penuh lagi tu ;p tahniah yaaa..

daaaaaaaa~~


4 comments:

dd dudu said...

heeee suwitnyeee olin di hari pertunangan hehe... canteknyee kaler peach (ke krim?)

suke suke hehe

besnyee g berkebun.. x penah g.. bes bes musti rase fresh kan huk huk ;P

mun-e said...

kaler peach dd. suwitkan? makeup sendiri je tu ;)

ReD said...

muniii... terkejut kite tgok buah petai muda tu.. cm kpala U**R (nate panjang mnjalar tu lerr...)

dh TErtengok.. habis laaa.. siap la linda TERmimpi2 mlm ni..huwaa!!T_T

mun-e said...

lorrrr

mane ade laaa. hihi. sian linda terkejut eh.. ;p