Saturday, October 31, 2009

puree




ini ialah puree.. bagi sape2 yang tidak tau atau baru tau..eh.. aku la tu haha. aku baru tau kewujudan puree ni semenjak mengenali RR.. kuikui

katenya.. every year time raya mesti mak die akan hidangkan puree untuk org yang dtg. confius jugak aku ingtkan die ade keturunan mamak2 keeee kan.. (sebab aku bayang kan puree ni mesti ade sangkut paut ngan mamak) tapi rupenya tak laaaaa

kesahnya begini.. ni baru siasat ni pagi tadi haha.. rupenya mak die dlu2 penah join kelab ape tah. ala2 persatuan untuk para isteri polis gitu.. so dari kelab tu la mak die belaja masak puree pastu try hidang time raya.. sekali ramai orang sukeeee.. last2 jadilah ia hidangan istimewa family dorang di hari raya..

gitu la kesahnyaaa.. hehehe

sedap tau. sape2 tak penah rase, g la mane2 kedai mamak yg ade.. hee.. tadi aku try ni kat NZ curry house wangsa maju tu..cedap puree ngan kuah dal die..

haishh ni yang tak sabar nak raya rumah die nex year ni.. nak rase puree mak die plak.. :p ceh tetiba jek.. :D

p/s: sejak mengenali RR, pengetahuan aku tentang makanan pon semakin bertambah. haha. sebab tu laa mase baru2 ngan die berat badanku naik mendadak dadak. hoho. (saje salahkan die :p) nex time aku ceta pasal makanan yang lain plak yang baru aku kenal hehe


No comments: