Tuesday, September 1, 2009

check list raya ku :)


mula dengar lagu raya pada hari puasa ke11.. adakah ia normal? :p

meh tengok check list raya ku ;p wah raya pon ade check list. ingat nak kawen je ade check list? haha

  1. biskut raya - dah (1 jenis je kot :p)
  2. baju raya tempah kat mak dd - dah (1 je tempah nanti dah dekat2 raya beli siap je huhu)
  3. sampul duit raya - dah (beli awal2 takmo macam last year.. sampul tetinggal pastu tensen sebab nak beli je dah abes dah. huhu.)
  4. tukar duit raya - belum. (bank tak kasi tuka awal2.. huhu. nak mintak tolong RR atau mak uda atau abg ipar fir yang semuanya keja kat bank)
  5. senarai penerima duit raya - belum lagi. haha ni patut buat sebelum tukar duit raya hehe
  6. masuk lagu2 raya dalam thumb nak layan dalam keta time balik kg - belum lagi. masih mengumpul lagu raya. sape ade kasi ek? ;)
  7. mak request bekas kuih raya ngan set pinggan yang english style yang cun huhuhuuu- belum lagi. (mak... dah dapat ni, tak dapat duit raya tauuu... hahaha ;p)
  8. last skali......... kena siapkan kerja sebelum cuti raya.. sobsobsob

rasenya2 tu je la kot.. lain2 takyah kot.. sederhana je sambut raya yang penting menziarahi rumah sedara mara.. ;)

p/s : smalam amek baju kat mak dd.. mak dd kate "keciknya muni" .. oh mak dd~~ ;p


11 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

cik mun-e miss satu dlm list.. seludup mercun buat bermain di malam raya.. :)

Bagus cik mun-e .. organized org nyer

mun-e said...

a'a la... lame dah xmain mercun... huhuhuh

cewah ;p takut la mercun. mercun pop pop je ok la. hehe

Ezzan Yusop said...

muni : anda inginkan set pggan mgkuk? contact lah saya. hikhik! ezan ada jual...
ezan tlg jual bg pihak en lutfi (saje spy mata muni bersinar2 baca name en lutfi)...eh eh tapi mmg btul, ezan tlg die jual...mau ka? harga 10% off. ckp je bila...nnti ezan bg tgk katalog tu.. :D

mun-e said...

hahaha. xkoser umpan ngan nama itu.. xsesuai!! haha

bole gak. emel saje katalognya.. hehehe

eh yg ade kat blog ezzan dlu2 tu ke?

Ezzan Yusop said...

muni : email? err...die bukan softcopy kakak. hardcopy...hikhik! kalo nak nnti ezan bleh pas kt dd...mau kah? tapi ezan kene mntk ngan cik lutfi dlu. huhu!

mun-e said...

ooo ingt soft copy. alamak susah2 je.

kang dh tgk2 xbeli plak. huhu. em em.. kalo xde soft copy, xpela kot cik ezan... huhuhu

ReD said...

ahaks! gler la.. siap ade checklist..(kite ingatkan kerja kite j yg ade checklist;p)

erm.. nk smpul wit raya sket.. kite pn tgh nk cari sampul tuuu...huhu

org 1st time nk bagi wit ry.. excited la sket bab2 nk masukkan wit ke dlm smpul..hikhik

mun-e said...

hehe yeke.. kite beli tu kat kedai hadiah kat giant. 1 pack 10 sampul harganya seringgit. huhu.

baik beli awal2 sbb benda tu salu abes nak ujung raya. pastu bank punye pon xdapat banyak. jadi kena la beli sendiri huhu

kasut-gombak said...

aku lum ada baju raya..

uwaaaaaaa!

faizah said...

bagosnye sik mun-e. sgt organized. aku ade x dalam checklist penerima duit raye kamu?

hehe

mun-e said...

kasut gombak
xpeee sempat lagi.. lambat lagi nak raya haha

faizah
aku kena buat list. kalo x, aku lupa. hehehe.

err falah bole la kot. mak falah mintak kat ayah falah eh ;p