Saturday, September 12, 2009

beshnya hari niiiiiii \(^O^)/



beshnya hari niiiiiii \(^O^)/ pagi tadi.. pukul 10.15 sudah sampai kat ampang park.. misi pertama adalah mencari baju raya.. hehehe.. mengapa ampang park? sebab dalam ingatan aku, aku penah pegi ampang park time bulan posa pastu ade baaanyak orang bukak booth jual baju raya..

muka dengan semangat berkobar2 nak cari baju raya :p

jadi aku ajak rizalku pegi shopping baju raya kat situ.. sangat puas hati walaupun sampai2 jek kat situ terus aku bisik kat rizalku "awkkk tempat ni macam tempat jual baju kurung untuk mak2 datin kan?"

mane taknyaaaaaa~~ harga japanese cotton yang aku sukeeee sangat nak dekat 400.. sob sob terpakse lupakan keinginan untuk memilikinya walaupun cantikkkkkkkkkkkkk sangat.. kalo korang tengok musti korang suke sampai termimpi2 pasal baju tuh ;p

hasil belian kami di situ adalah.. 1 baju kurung moden untukku ;p 3 helai kemeja untuk rizalku.. sehelai kemeja raya untuk ayahku.. pakaian dalam dalaman untukku (ceh ni pon nak cakap ke?).. 2 helai alas meja yang panjang untuk emakku dan emak rizalku (amek hati itu perluuu dari awal ;p) dan sebentuk cincin raya untuk rizalku.. (die yang kate itu cincin raya.. hoh kalah haku sebagai pompuan yang takde sebentuk cincin pon hoh) ;p

depan kedai cincin...hoho

lepas tu.. dah solat zuhor situ siap2.. terus kami terrrrrrrrrbang ke OU. misi mencari set bekas bulat di tengah2 ade bekas2 lain di sekelilingnya yang konsep english design untuk emakku. haha panjangnya name bekas tu :D . jadi misi itu setel sudahhhh.. pastu nampak alas dulang kaler pink yang english2 gak, terus amek.. hadiah raya untuk emak.. harap mak sukeee ^^

takmo tunjuk gambar sebab tak raya lagi :D

pastuuuu tengok jam.. laaaaa baru pukul 4 hohoho.. kami decide pegi ke wangsa walk mall plak usha2 kalo situ ade tempat besh2 bole bukak posa.. malangnya tiada.. sebab mall tu baru bukak kot..

TGI ade lah.. persoalannya.. halalkah TGI ni? dari jauh dah nampak botol arak. haha.

tapi kat sini..rizalku sempat lagi tu rembat 1 suar dockers.. banyaknyaaaaa die shopping hoho.. pastu kami g JJ AU.. round punye round cari tempat bukak posa.. akhirnya~~ Black Canyon juga yang menjadi pujaan hatiku~~~ hehehe


atas kate2 cik huzz yang golden purse ni sedap, kami pon order lah tadi. memang sedap cik huzz!! sukeeeee..

kali ni try order ikan plak. sedap.. tapi tak sure ikan ape. rase mcm ikan merah. digoreng ade bijan2..

ni fusili tomyam.. (camni ke eja?) ala benda yang kerinting2 tuuu.. adik badik ngan makaroni.. haha

ribuaaaaan terima kasih to rizalku atas semua2 lah hari ni. besh sangat. tak rase penat pon walaupun merayap sampai 4 tempat hari ni :D dan tak rase penat jugak walaupun habis banyak2 ringgit. time bujang2 lagi ni lah kan beli je ape kite nak.. esok2 dah tua2 kena spent untuk anak2 plak.





ayak memang sejak kebelakangan ni ayat aku mcm orang tua dah :D dah la aritu kasi tips jaga rumah tangga kat kak long hahahahahaha

pu~~

2 comments:

Maswani said...

wahh2..happening btul hr ni ye..hehe..

mun-e said...

yeahh hepi hepi hepiiiiiiiiii :p