Monday, August 31, 2009

menu : makaroni

penat!!!

ari jumaat aritu aku balik kg dengan mak dan intan. sampai2 je terus kemas rumah.. rumah tinggal. jadinya, masuk2 je rumah penuh ngan bau kencing kucing sane2 sini.. kencing tikus sini sane.. ngan katak lagi..

umang aih. ni baru je tinggal beberapa minggu je dah jadi macam tongkang karam pecah. huhuhu.


rumah ni memang style zaman tok kaduk punya... banyak lobang kat bumbung yang memudahkan makhluk2 seperti tikus, beruk, kucing untuk masuk time takde orang huhuhu. dlu2 aku penah bagitau kot, nenek aku kena sengat lebah pastu die takmo dah duduk sini.

skang nenek aku duduk ngan mak sedara ku kat kuala pilah. sebab tu rumah tu kena tinggal. tapi balik raya ni ktorg balik sini. sebab tu kena kemas. dengan tenaga kudrat 3 orang perempuan.. ngan puasa lagi.. haishhhh penatttttt gile gile gile gile!!

lepas sapu.. mop. lepas tu kemas2. kuarkan buku dari almari. almari pon dah kena makan anai2. kuarkan almari. buku2 yang tak guna angkut sume..lemari yang dah buruk pon angkut jugak. anta bawah pokok durian.. BAKAR la pe lagi. hahaha.

aktiviti bakar membakar memang sangat besh. walaupun tau ia menambah segala kimia yang menipiskan lapisan ozon.. tapi.... cemane nak buat? terpakse je la bakar. huhu.

ni pokok ni botak sebab kena panah petir. tak silap aku la.. hehe. tengok tuuuuu ade burung membuat sarang burung di atas pokok.. ^^

bak kate lecturer mase aku kat matriks dulu.. orang KL mesti jakun tengok kambeng. cehhhhh. memandai je. tapi memang betul pon. haha.

oh sebelum sampai kampung.. kami singgah pilah dulu beli barang2 keperluan.. kuala pilah kan pekan lama.. snap gambar hitam putih nampak nostalgic plak.. hehe

time ni tengah beli rak letak pinggan mangkuk. ganti yg lame punye yg dah tahap kucing pon tak hengen beranak kat situ walau di offer secara percume. huhu!

anney~~ mana mau pegi? :D

emak dan intan..dari belakang ;p

esok paginya.. lepas sahur. ktorg pon bersiap pulang... on da way sampai seremban.. aku sms encik ata.. sahabat lama ku dari UPM. cewahhhhhh sahabat lama tuuuuuuuu :D tak tahan betul! haha.

aritu aku nampak die letak gambar biskut raya kat ym die. aku pon pe lagi.. terus bincang2 nak beli sebab kuih tu nampak cantik dan die pon promote baikkkkk punye tentang kesedapan biskut tu. jadi balik tu alang2 dah lalu bangi kan, terus la jumpe die kejap amek kuih raya. 4 balang aku order. name biskut tu almond rocher.

nape order sampai 4 balang? 2 untuk rumah. 1 untuk kampung. 1 untuk mak mertua.. oppppsss ;p

aku dah rase dah biskut tu memang sedap! tapi kan.. kakak aku yg excited terlebih nak rase biskut tu lebih dari aku haha. suma pon kate "emm sedapnyaaa" :D jadi sape2 nak rase, meh la datang rumah raya ni.. hehehe. oh gambar tu curik dari blog ata :D

okay lah itu je ;p arini bukak posa menu makaroni.. nyum nyum.. hehe. daa~~

5 comments:

surney hasniey said...

sukeee suasana kampung...(^,^)

mun-e said...

suke? meh dtg kg aku kalo nak rase jamban kat luar.. kena gigit nyamuk..


;p

Anonymous said...

Hahaha..lamanya x balik kg..aku mungkin bukak pose kat kg dengan tunang aku this week...jgn jeles..

mun-e said...

ceh!

cronyz said...

heheh promot kuih nmpk...hehe