Sunday, August 2, 2009

lagi beberapa minggu jer nak puasa..


hari ni ade sambutan majlis sambut puasa .. ade bacaan yassin ngan tahlil sekali. anjuran tmn samudra bahagian selatan..

oh kami memang sangat bersatu padu dlm hal2 gini.. bagus kan kami? :D wlpn orang kate kat bandar dah jarang ade gotong royong dlm majlis kenduri kendara, alhamdulillah kami masih mengekalkan semangat kerjasama same itu..

aku tolong ape? aku tolong x? eh mesti la tolong. aku tolong makan =D hehehe. panggggg ayat bukan main propa sume skali tak tolong ape2 ;p takpela selalu nya org laki yg buat kerja pastu kaum ibu yang memasak.. jadiiiiii aku bukan laki, aku bukan ibu. so??? so whatttttttt :D

tapi aku join bace yassin dan tahlil. alhamdulillah ya mohd adif.. huhuhuhu


alhamdulillah.. kenyang =D

menu :- ikan patin msk tmpoyak, sambal udang, gulai nanas cmpur ikan masin, ayam goreng, sayur campur, ulam2an, kari daging kambing, sup tulang, tempoyak, sambal mangga, sambal belacan, budu, bubur kacang hijau, air gegar aunti su yg femes ;p, kuih2.. air teh, air oren..

banyak lagi kot menu2 yg tlepas pandang. tak larat nak rase sume. hihihi. insyaAllah nex week ade lagi kot.. yg sebelah sane punye plak. :D

p/s: tadi kakak ku bgosip rupenya ade sorg family india ni sumbangkan 500ratus untuk majlis ini. wahh bagus ya. wlpn dh bagitau nak buat majlis sambut puasa tapi mereka masih nak sumbang. bagus betul auntie ngan uncle itu. memang selalu ade jamuan2 camni mesti dorang join. bagus kan? ha mase kakak aku kawen dlu pon, auntie itu yang inaikan pastu die tak nak amek upah pon. wah bagus kan? semoga rezeki mereka btambah murah... ^^


8 comments:

ije said...

apa motif mohd adif masuk blog kak muni? haha

Anonymous said...

auntie tuh memang bagus tau....:) nanti nak mintak tolong dia pakai inai thn depan...utk aku pulak...gegegegegege

mun-e said...

ije
motifnya???? entah =D

anon
ha bole bole. auntie tu kate utk ko spesel package. siap inai kat dahi lagi.. :D

rosealley said...

wahhh, makanan makanan(keluhan org puase;p)

mun-e said...

baru nak ganti posa ke?, dgn nada sinis =D

dd dudu said...

sedapnye gambar nasik tu

mun-e said...

yee aku tau ko same ngan eross .. puasa yeee ;n

Anonymous said...

bongekkkkkkkkkk!!!!!!