Thursday, August 20, 2009

haishhhhhhh. rase nak sorok dalam tong sampah.


rupe2nya segan ya apabila menjadi seorang yang diintroduce sebagai sumone special kat hati sumone. faham tak ayat ni? faham tak?

petang tadi dengan berbesar hati nya aku cakap ngan RR nak joinnnn die ngan orang2 ofis die makan. selamba badak. full of confident.sebab aku bayangkan semua adalah makcik2 dan pakcik2 jer. aku ok je ngan orang lebih tua. no hal.

tapi aku sampai2 je kat nandos sogo tu.. erk. takde yang tua ponnnnn. pastu ade lelaki muda. ada perempuan muda. aku jadi macam huwahhhhhhhhhh :O terus menyuruk belakang bunting nandos tuuhhh huhuhu.

segan siuttttttttttttt rupenyaaaaaaa. tapi takkan laaaaaa aku dah sampai dorang pon dah nampak aku, aku terus tak jadi nak jumpa kan kan? maka... dengan berani + malu2 tahi kucing + buat muka comei wlpn tahu tak comei langsung.. terus je aku melangkah dengan hati yang berat menuju ke arah meja mereka.

uhukkkkkk

segannya sayaaaaaaaaaaaaaaa~~~ >.< segannyaaaa apabila RR mengenalkan saya dengan kawan2 ofisnyaaa... ni kire 1st time die kenalkan aku secare official.. aaaaaaaaaaa segannyaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa sampai skang mase tengah type ni pon aku masih segan aaaaaaa

aku segan sebab

no1. aku bajet sume orang tua. aku memang ade penyakit dengan orang tua aku xsegan sangat. b4 ni aku dah penah jumpa ngan bos die. xde segan ponnnnnn... tapi tadi nampak muda2 suma terus aku segan. uhuk.

no2. aku comot gilerrrrrrrrrrrr. ofismate die yang perempuan sume stok bgayaaaaaaaaaa uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. nama pon keja bank kan. tau2 je la orang keja bank cemane. uwaaaaaaa wuaaaaaa wuaaaaaaaa lagi. (T__T)

dah la hari ni aku pakai baju kurung pink yang lingkaran2 nyamuk tu which is baju tu kan fesyen dah lamaaa.. fesyen 3 tahun lepassssss okeyyyyyy dangggggg!!

bukan la hilang keyakinan cume tetiba je nak rase segan gitu. entah kenapa aku segan maybe aku memang penyegan lah kottt orangnya. aku rase aku sama ngan watak yu yakuzukuri dalam shin chan tu yang kena mekap tebal2 duluu baru tak segan. uhuk uhuk.

endingnyaaa.. tak sampai 5 minit di situ aku mengundurkan diri dengan alasan nak naik atass~~ hukhuk. pastu tetiba time tengah jalan.. RR send sms cakap "ni mcm mane nk naik pelamin ni."








danggggggg!! aksi terbaring gaya misae >.<

17 comments:

ije said...

hahaha. kelakar gak kak muni ni.

Riezal aka Rezdrake said...

bwahahah.. lawa laa hang ni mun-e . eleh malu2 konon.. padahal suker sgt2 tu siap terbayang lompat2 sambil bunga api meletup2.. kira ok per mun-e be yourself jer.. ko mana comot pun.. cute mute jaa.. kira si RR tu berbangga n berbesar hati nak memperkenalkan wooo.. bukan senang.. :)

mun-e said...

ije
huhuhuhu lawak ke. segan oooo betul2 punye segan huhu

Riezal aka Rezdrake
thanx bg kate2 yang mbasuh sket keseganan aku ni. huhu. betul ek bukan senang nak kenalkan? a'a kan. huhu. tq bro ;p

dd dudu said...

hihi pastu naik atas g manaaa

mun-e said...

dd.... wuwuwuwu

naik ataa g tempat baju budak2. nak cari baju raya untuk aqil sbb ade sales lagi. tapi haishhhh susahnya nak buat keputusan last2 beli kasut ben10 je :D

ciare (^_^)v said...

dah ade hint nak naik pelamin cepat2 tu....cara dia mcm buat proposal dlm ayat tersirat ^_______________^

mun-e said...

ye ke ciare?? i dont think so lah ;p

Anonymous said...

wahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahah! puk! jgn nak gatal langkah aku!

Anonymous said...

wahhh tetiba lapa nasi minyak..
gelaks guling baca..siap terimagine..hahaha

xpe muni..kdg2 rasa je selebet..tp tak selebet pun... mcm perempuan melayu terakhir lagi adalaaaaaaa...

- fir

rosealley said...

baju kurung pink gaya lingkaran nyamuk???muahahaaaa, lawak la

firdzah said...

haha.. mesti dorg tgk dari atas ke bawah.. nanti mesti ade byk lagi event kenal2 ni..so, practice2..

mun-e said...

anon aka along
jangan risau. xpotong line punye ;p

anon aka fir
hehehe. siap imagine tu tak tahannnnn :D

rosealley
a'aaa ingat x fesyen lingkaran nyamuk 3 tahun lepas tu? oh. aku bangun lambat smalam capai baju yg senang gosok je.. huhuhu

mun-e said...

firdzah
fizahhhhhhhhh kalo fizah ade sini pagi2 lagi kte dah kecoh2 ngadu... uwaaaaaaaaa ;p tu la rase cam artis pon ade. wakakaka :D

faizah said...

suke ayat RR kat msg tu...hehe. benar2.. hehe, mun-e, ko kan comel, ape nak segan2....

mun-e said...

hehehe tersengih kejap bace comment kak long :D thanx kak long!! ;)

raja liza said...

ecece..malu2 pulak murni! lama x singgah sini.

- raja

mun-e said...

wah rajaa~~~ rajaaaa~~ cemane ko tau blog hamba ini? :D