Thursday, August 13, 2009

H1N1 latest info link


hai korang..

skang kan tengah semua risau dengan H1N1. aku pon risau sangat. risaukan family.. mak ayah.. nenek sedara mara di kampung.. adik2 aku kat UTM ngan UTP tu.. hmmm

risau sgt ngan adik aku kat UTM tu.. sebab johor kadar kematian tinggi berbanding negeri lain. skang yang tinggi melaka, johor dan selangor. perak pon same.

memang skang setiap pagi aku cari info pasal H1N1 dlu. selalunya aku share ngan budak2 ofis dan orang2 tertentu je. tapi nak share ngan semua orang lah. korang tengok kat atas ni..


sume link aku bace, aku share kan di situ. same2 kita sentiasa update pasal ni. macam aku ni lagi la.. kerja dekat sangat2 dengan HKL. dengar ceta HKL dah macam pasar malam dah. ramai sangat orang.

tak kuase aku nak g tinjau2 kalo takde hal. huhuuh. sebbaik aku dah apply cuti aritu takdelah keperluan untuk aku pegi HKL mintak sign HoD.

okaylah.. korang click2 kat link2 tu ya. same2 kita alert.

p/s: semalam aku terrrrrrrrpegi pasar malam. jadi xde la pakai mask. huhuhu. aku lupa lak pasar malam tempat ramai orang. pastu bile balik aku cam rase tak sedap kepala jer. mebi sebab risau la kot.. fobia ke.. jadi aku terus telan panadol. takutttttttt.. hukhuk

6 comments:

SiMpleSmArtErMe said...

Mun-e,
Mmg risau jugak tp wht to do twakkal jer la..

Mati sbb dah ajal & H1N1 adalah asbab kepada kematian itu jer.

Btw, simple lagi risau bila time2 raya nanti. Harap2 wabak nih akan ok sebelum raya..

mun-e said...

xsilap.. akan blarutan sampai 2 tahun.. dan vaksin H1N1 ni hanya akan didapati pada hujung tahun ni.

huhuhu.

neway, thanx sudi singgah sini cik SiMpleSmArtErMe ;)

Anonymous said...

cuing...aku risau amry sebab dia tergolong dlm golongan obesiti....

rosealley said...

tenkiu mun mun:D

mun-e said...

tu la aku risau kan amry tu... ko g la call die.. huhu. sbb johor mmg tinggi kadar kmatian h1n1..

rosealley
same2 .. dh 51 org dh skang ni.. antarenya baby 4 bulan ;(

SiMpleSmArtErMe said...

My close fren kena H1N1 sudah.. katanya bernafas mcam api.. sesak napas lagi...

ciann...

ppls said makan jus buah buahan.. makan kurma..green apple..oren..habatussauda..

Tatwla betul ker takk..