Friday, August 14, 2009

eh tajuk td cam tak best plak :D


haiya~~~

ish aku tak puas hati ni bile orang cakap aku yang tembam yang amat dlu lagi ok dari skang. tolonggggg la jangan nak tipu aku =D

aku masih lagi proses nak capai berat badan ideal.. memang susah korang~~ susah wei. susah yang amat. sapa yang mengalami masalah berat badan cam aku ni faham la perasaan susah itu cemane. yang kurus kering tu ke tepi, i am not talking to you ok!! wahhhh garang tetiba ;p

aku akui aku ni tak punya semangat yang bkobar2 sangat lah nak kurus.mase aku decide nak amek herba untuk hidup dlu... aku ikut kakak aku je. mase tu aku fikir, mane aci along aku kurus sengsorang. jadi, aku amek jugak. lagipun mase tu baru dapat bonus, jadi aku tak berkira sangat.

tambahan pula, mase tu aku cam nak kelihatan cantik supaya tak la segan sangat bila berjumpa ngan kawan2 RR dan family dia. seyes aku pk camtu :D

bukan lah maksud gemuk tak cantik kurus baru cantik. dulu walaupun aku gemuk dari skang tapi aku tetap cantik ok :D hahaha. cantik itu subjektif la kan hehe.

cuma dulu memang aku tahap gemuk yang lemah. mudah kena serang penyakit. orang sebelah batuk confirm aku kena skali. lemah sangat aku time tu. dengan tak exercise nya. jadi bila aku stat amek herbalife, kesedaran untuk mengeluarkan peluh dan melakukan aktiviti yang berat mula muncul. wink wink. cakap ngan mata bersinar2 hahaha.

skang aku masih lagi nak capai berat badan ideal. masih lagi. dah 8 bulan wei amek herbalife ni tak dapat2 lagi. hahaha. gelak diri sendiri ;p bukan herbalife tak bagus. ia sangat bagus. cumanya, aku ni jer.memang susah weiiiiiiiiii.

tapi aku tetap tak lupa misi aku. sekarang memang aku control lah. harap2 raya nanti aku tak lupa diri :D

nah tepek sket gambar dulu kala.. lu pk la sendiri aku yang dulu tu lagi ok ke skang lagi ok?

macam orang dah beranak 5. tapi takde sape2 tegur pon.. uhuk

ni memang zaman cemerlang gemilang terbilang aku lah menternak lemak2 =D berjaya membesarkan peha sebesar2nya wakakaka. gelak sambil nanges mengenang dalam aku gemuk2 pon RR masih sudi menyukai aku. (T___T).

camni laaa baru abg sayang.. wakikikikukukuku :'D

ni bulan june aritu. takdak gambar latest yang penuh la kat pc ni. hehe. berat aku skang masih same ngan bulan june cume mebi aku kurg exercise kot skang jadi cam lembek2 lak aku rase kat lengan.

anyway, aku salu bace blog2 orang2 yg dalam proses kuruskan badan gak. thanx to huzz sebab kasi link2 kawan2 die. besh bace. rase semangat yang dah luntur tu kembali berkobar2. hehe. tapi dorang memang bagus.. takde pon gune produk cam aku ni. exercise dan jaga makan. bagus lah.

emmm aku mampu kagum je la ngan dorang. perlu semangat yang betul2 kental untuk jadi cam tu. huhu. tapi seronok duduk dalam komuniti itu. sebabnya bile kite ade geng fokus kite tak mudah lari. kan? macam dlu aku geng ngan along aku tapi skang aku dah jauh tinggal di belakang. huwaaaaa.

tapi takpe. prinsip aku.. bepuluh2 tahun aku tak menjaga badan, takkan dalam masa singkat aku berjaya kan? kan? yang penting aku tidak berhenti, aku rase sihat skang. tak de lagi mudah jangkit demam batuk sume tu. dan yang penting, mesti maintainnn yezzaaaaaaaaaaa

4kg lagi .. caiyok2! aminnnnnn :)


6 comments:

firdzah said...

sebenarnyer, kite tak perasan sgt pon perubahan dirimu itu.. kak siti yg perasan..hehe.. rase cam same jer dulu dan sekarang.. (sbb selalu tgk muke jer kot).. tp bg kite, bagus kalo dapat berat ideal tu.. sbb kalo tak silap, org obes lagi high risk dapat penyakit DM type 2, jantung etc..

~prevention is better than cure

mun-e said...

(sbb selalu tgk muke jer kot)

lenkali pandang2 sume2 laaa hahaha :D tu laaaa skang rase sehat. wlpn sekeliling dok batuk2 sesema sume tapi rase cam ade tembok yg mhalang drpd kite kena sakit tu. alhamdulillah syukur kpd Allah.

:) nak2 zaman h1n1 ni.. org obes risiko tinggi.. huhu

ije said...

erkk nk turunkan lg 4kg? aaa.. dah slim da tu kak muni!~

mun-e said...

mane ade slim. skang bole pakai baju size M kadang2 L kadang2 sesetengah tu kena XL gak!

hohoho

pastu suar XL. kes bumper besar sgt =D

sape la yg tetapkan size bdn org2 msia ni. dorg xtau ke org2 msia ni banyak besar2?? ceh salahkan org lain ;p

ReD said...

gud lux ya muni...(^_^)v

Amie Fadli said...

huk huk... ko cakap ko dah ketinggalan dr aku...wah wahh...aku pung masih lg berusaha nak ke 52 nih...tapiii...egegegeg dah malas...sebab aku memang suka makan skrg....hahahahahah...mak still maintain 55 nok....hok hok hok