Tuesday, July 21, 2009

mane kunci rumah aku ni? along ko ade amek x?


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Sepi by Yuni Shara


wuwuwuwu lagu ini kalo di dengar time tengah sepiii memang tangkap leleh wa cakap lu :D hehehe penat lah nak sepi sepi sedih sedih ni.. bak kata kakak aku.. aku ni lembikkkk sikit2 nak nanges2 sikit2 nak gigil2.. (CISSSSS). eh aku nak ceta ni. tadi kan lunch tadi aku g ehem ehem lunch date ngan RR kat sogo.

tapi sebelum tu kan..hujan lebat tetiba dalam pukul 10++ sampai la time aku nak kuar tu sebbaik dah stop dah. tapiiiiiiiiii tempat parking tu kalo time ujan lebat confirm banjir kat depan pagar tu.

hoho. aku sampai2 je depan pagar kat parking tu kannnnn.. aku tak reti la nak lalu mane. selalunya aku lompat jer sebab x la besar sgt banjir tu tapi tadi memang besar betul lopak banjir tu.

tengah aku terkial2 tu kan tetiba uncle yang jaga parking tu datang. die ade 2 uncle tauuu.sorang pakai spek, sorang tak pakai spek. yang datang tu yang tak pakai spek n sedikit kerek lah. suka tak nak kasi diskaun wlpn hari2 parking situ. ceh sempat lagi nak kutuk ;p

pastu kan die cakap "mari sini saya tolong" sambil depa kan tangan tuuuuuuu. ehhhhh ini nak angkat aku ke ape??? :O cepat2 aku cakap " eh takpe takpe saya ikut bawah pokok"

hoh giler ape nak tolong aku langkah banjir tu dengan pegang tangan die? eeeeeee TOLONG SKET! TAK KOSE AKU CEMARKAN KESUCIAN TANGAN KU INI DENGAN MERELAKAN DIE PEGANG TANGANKU SEMATA2 NAK REDAH BANJIR ITU... BAIK LAGI AKU CEMARKAN KESUCIAN KASUT KU DENGAN REDAH JER BANJIR TU. betul tak kawan kawan?? hehehe.


tengok lopak banjir ni. sikit punye besar. die depa kan tangan die untuk tolong aku? errrr nak kendong aku kah lalu membawa aku meredah dalam lopak air itu? sungguh x masuk akal lah. ishhhh. nak amek kesempatan ke ape ni? tau la aku cun comei la jugakk walaupun hanya 1% :p

eee tak baik jer aku kan? tah2 uncle tu memang niat baik nak tolong. (tapi aku pk celah mane pon tetap tak masuk akal)

hehe. ape la. tu pon leh takpuas hati ngan orang kan? muni..munii... :p

p/s: lain la kalo RR yang offer nak tolong aku. waaaaaaaa terlebih sudahhhhh :D :D :D pangggg pangggggg dush dush sebelum orang lain lempang aku baik aku lempang diri sendiri dulu. hahaha.


7 comments:

whooz said...

ohh tak suka pakcik x pakai spek tuh. beliau sungguh kerek sekeras kerak nasi..hinggakan kadang2 kita terpaksa juga tunjuk kekerekan kita :P

Anonymous said...

hek eleh...aku x amik kunci ko la nok... ko ni.. pakcik tuh sikit punyer baik nk tlg ko... tapiiii aku tgk lopak tuh x der lah sebesar mana pun.. redah jer lahhhhhhhh!!!! ko niiiiiiii memang lembikkkkk aaaaaaaaaaaaaaaaa!

murni^^ said...

whooz
sangat kerek kan huzz? hari tu sebbaik yani ade utk bertekak ngan die yg ktorg kuar kejap jer. tu pon die nak kire balik. kalo aku sorg jer, mesti aku redha huhuhuhu

anon
x besar ko cakap??? cube ko diri dalam tu tengok takat mane kaki ko terbenam. pukkkkkkkk

dd dudu said...

waa ko lunch ngn rr ek ;)

mun-e said...

yeee sila la jeles!

panggg~ dd lempang :D

faizah said...

muni cite pasal pakcik jage parking pun jiwang. hek hek.

mun-e said...

oh yeke? ah tak pasan lah.

okaylah. i try kurangkan. ;p