Thursday, July 2, 2009

isi masa senggang


selamat petang semua :)

aku punya hobi yang baru semenjak aku punye adik lumix. korang tau la, aku ni keja kat KL yang dari celik sampai la tutup mata mesti jammmm memanjang. sampaikan kalo tak jam, aku jadi sangat pelik. hoho.

korang tau tak betapa bosannya duduk dalam keta time jam sambil dengar radio jer? maka, sejak aku punye camera sendiri, ape jer aku nampak time aku dalam jam, aku snap laaa pe lagi hehe.


ini kondo terbaru kat sentul. baru nak stat pon. tak nampak pon lagi tiang2 baru ade pagar tuk cover the whole area. agak2 dah siap nanti, gini la kot bentuknya. bengkak bengkok. akak suka! unik! eh tetiba tuka kata ganti diri =D

confereeeeeem (confirm) mahal nih. kalo jadi project manager cam abg wan lum tentu dapat beli neh. ceh. sekali die dah ade dalam list buyer secara senyap2 ;p name condo ni pon besh! THE CAPERS. wow...what a name.. ehee

sentul skang memang amat berbeza dengan 18tahun yang lepas. cemane aku bole confident je ni? ini kerana aku dibesarkan di sentul. dari lahir sampai ke umo 12 tahun aku di sentul. tak caye, sila tanye yushard dan marliani, member sekolah rendahku. hehe.

skang ni setiap hari aku lalu depan skolah rendah ku time nak pegi ofis. dulu rase sekolah ni sangat besarrrrrrrrrrrr tapi skang rase keciknyaaaaaaa skolah ni ;p


ini kuil betul2 sebelah sekolah rendahku. dulu2 kalo mak aku jemput aku balik sekolah, mak aku tunggu kat tepi kuil ni la.. penah terjadi aku main lari2 ngan adik aku, pastu terpijak tahi lembu. HAHAHAHHA. sentul memang banyak lembu. sampai sekarang pon. kalo aku rindu nak tengok lembu, aku g la sentul.. (tipu jek) =D


ini jam depan skolah rendahku. haiyooo~ hari2 pon jam jalan ni. dulu jalan ni kat sebelah kanannya adalah rumah2 pekerja KTM. skang dah takde. sume kena roboh. huhuhuh.


sempat snap jugak gambar tokong cina hehe.

okaylah. tetiba rase nak stop =D eh eh ade 1 lagi gambar. lasttttt








selipar aqil danial. size 6. jenama bubblegum =D mak long sila belikan aqil cipar baru yeeee. nak jenama ben10. ade tak?


8 comments:

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

dd dudu said...

muni aku skang g pjaya pun ikut sentul ;) kot2 klu nampak keta aku, snap laa aku gak ekkk

hehe tp x mungkin laa sbb ko g awal, aku lmbat ;P

mun-e said...

FdausAmad
oh ya ya gua pegi skarang =D

dd dudu
la yekerrr. lately ni sangat jam la pagi2 tak tensen la plak. huhuhu. wah akhirnya ko dah reti ek tau jalan lain. hehehe.

dd dudu said...

dah beberapa bulan yg lepas dah ;p ayah aku suh ikut sentul sbb jem die kejap jek heee berbanding mrr2 jem yg xdpt di jangka, kdg2 x jem, kdg2 jem panjang, hihi

Anonymous said...

Huh..belikan selipar aqil? Ko tau kan dia amat susah utk menerima perubahan... ko tau kan dia akan pakai selipar bublegum tuh sampai la ibu dia akan belikan selipar yg sama tapi lain size... Nak beli ben10 konon...huh...ntah2 dia campak selipar tuh kat kepala aku sambil ckp x nak! x nak!

~* chirpy_chummy *~ said...

sy marliani ingin melaporkan..."Ye, btol! sy kenal muni dr skolah rendah.. sentul dulu mmg len drp skang.. blieve or not, tiap kali p sentul konpem ade 'org' akan sesat.. seyes, la..sentul byk brubah.. tang taik lembu tu..itu adalah perkara bese utk stiap warga CS.. haha"

circleinspoon said...

aku ada lumix gak.
tapi yg zaman tok kadok punyelah...heh

Yushards said...

saya pula yushards, kawan 1 skolah dan sematriks..

btoll...sentul da berubah..skolah kami makin kecil...lembu2 da tak melintas da berak sesuka hati, kedai tikam kat tepi selekoh da tak de...padang skolah mcm da tak de, tempat kitorang beratur mase sesi petang pun da tak de?
ape nih? abis kitorang nye kenangan! kijam nye pembangunan ...huk huk huk...