Tuesday, July 14, 2009

bila muni membebel lagi...


1st aku nak pesan..
sape punye hati yg kecik tak yah baca la... ok?

aku yang suatu dahulu terlalu berhati2 dengan perasaan orang lain. konon2 nak jaga hati orang la sangat. sampaikan masalah orang lain pon aku turut serabut2 kan kepala nak pk skali. kenapa aku camtu aku pon xtau.

maybe pengaruh orang sekeliling. tapi skang.. maybe pengaruh orang sekeliling gak aku dah penat untuk menjaga hati orang dah. dah bertahun2 aku macam lalang yang bgerak ikut arah tuju angin skang biarlah aku nak bergerak ikut arah aku sendiri.

kat mane aku rase nak bergerak di situ lah aku tuju. apa yang aku rase, itu lah yang aku pegang. taknak dah la pk kalo aku kat tempat orang tu.. apa yang aku akan buat?

eh sampai bile2 pon kite tak kan jadi orang itu la..... jadi je la diri sendiri. tak yah susah2 nak letak kan diri kite kat situasi die. lantak ah. skang nak amalkan polisi selagi aku dan keluarga ku serta orang2 yang aku sayang tak terjejas slagi tu la aku akan btindak ikut kesesuaian. orang lain? sila pegi kepada keluarga anda ya.

lagipun dlm meeting yang lepas..sesi motivasi bos kasi.. no 1. mesti pro aktif. pro aktif tu macam.. ko ade pilihan untuk maju atau ko takyah usaha untuk majukan diri ko. so kalo ko pro aktif... ko mesti pilih utk maju kan? pastu contoh lagi mcm.. kalo ko stuck dalam 1-1 prob.. ko bole pilih untuk bersedih atau ko pilih utk think +ve dan letak kesedihan tu kat sebelah dan atasai prob tu. haa lebih kurang gitu la.

so skang aku mau jadi pro aktif. daripada aku pilih utk serabut2 dengan pandangan dan pendapat orang lain yg xsama baik aku bo layan jer.. daripada aku pilih utk jadi golongan biase2 yang duduk dalam kelompok yang sama yang hari2 pun cakap benda yang sama jer dan menganggap oh indahnya dunia kuuuuu.. aku punye pilihan utk jadi luar biasa kan?










eh aci x kalo aku abaikan skype dari sorg user ni sebab aku dh penat la jaga hati die. kalo aku layan kangggg lama plak sangkut. sebab die spesis main point die 1 jer tapi hujah die meleret2.... hujah yang sama ulang2 plak tu. macamla aku xfaham ape die nak tu.


3 comments:

ReD said...

ha.. betol3!!
sokong muni..lalala~~~

firdzah said...

aci..abaikan jer..tp kdg2 kene bitau terus terang.. takot org tu tak faham-faham.. =D

faizah said...

aci.. aci... kalo org yang ckp ulang2 ni ko buat x dengar je dulu. pastu kalo ko ulang lagi ckp la "faham, da 5 kali u ckp" aku penah la buat. heheee