Monday, June 15, 2009

sedapnya nasi goreng ayam berempah tadi :]''


hari tu aku gatal2 buat kuiz kat facebook. tapi DD sorang je yang jawab. pastu die dapat 2 jer betul out of 9! huwah susah sangatkah? =D

kemudian ade jugak orang lain yang complaint cakap soalan tu memang susah. erk yeker.

ok la.. aku rase jarang kot sebut pasal sejarah hidup ku. hari ni sempena isnin yang mulia, ku ceta sikit la.. hehe

aku dilahirkan pada 20 OKt 1984. dari umur 1 hari sampai la 5 tahun, aku tinggal di sentul. kampung bandar dalam. la ni betul2 tepi highway duke. umur 6 tahun, kami pindah ke sri gombak. rumah teres 2 tingkat atas bukit. hehe. bole nampak view seluruh selayang dari situ.

aku bersekolah tadika di tadika anakku sayang. (gelak sipu2 dengar nama tadika tu =p) antara name kawan tadika yang masih aku ingt sampai sekarang ialah.. syafiq wadzan (ade ke kakak aku gosip aku ngan die? sebab die ni paling ensem dalam tadika tu) ishhh along ngan angah aku ni memang xde keja lain betul la! haha

lepas tu, aku skolah rendah kat srk convent sentul 1. dalam blog list aku, yang name nya yushard dan marliani itu la kawan sekolah rendahku. aku sekelas dengan yus, yg aku ingt sampai darjah 3. marliani sampai darjah 4 kot.. pastu die pindah sekolah.

peristiwa dengan yus yang aku ingt ialah time ktorg amek kelas bahasa cina, ade 1 hari tu die tak dapat datang sebab emak die masuk masuk hospital. kalo tak silap sebab gas dapur meletup terkena kepala mak die.

betul kan yus? ke aku salah orang =p. marliani plak aku ingt die ni monitor kelas dlu. terbayang2 lagi die pakai skirt ngan bow. hehe.

mase darjah 4 plak, aku kena appendiks. bukan lemah jantung. wawawa.. sebulan kot tak datang sekolah. time tu baru je raya. jadi, tahun tu raya aku adalah di hospital. simptom2 kena appendiks ialah, seingat aku dari darjah 2 lagi aku salu rase sakit perut. sume orang ingt gastrik.

sampai la 1 hari tu, memang tak tahan sangat. jumpe doktor kat klinik die kate aku gastrik. berpuluh2 ubat gastrik aku kulum masih x ok. malam tu, pukul 4 pagi akhirnya mak aku berkeras nak bawa aku g GH jugak. nasib baik mak aku bawak malam tu gak. kalo tak, tak tau la aku masih ade ke tak ni. huhu. sebab dengarnya appendiks ku dah pecah mase tu.

mase aku kat hosp lepas operation, ayah aku cakap yang adikku intan nanges2 panggil nama ku sambil pegang baju ku. terharu plak rase. ah sambil type ni pon rase terharu. yelaa kecik2 dlu, ktorg salu gaduh. adikku salu tarik rambut ku. aku memang lembik sket orangnya. gado ngan adik pon aku yang nanges. (sekarang jgn harap la). tak sangke time tu die risau kan aku hehe.

lepas je operation cuti lame tu, aku naik sekolah balik kan.. mase tu aku baru tau aku ni femes gak. muahaha. banyak dapat hadiah dari kawan2 time tu. hehe. comei jer kawan2 ku sume. dapat pencil case la.. pencil color la.. mesti dorg mintak duit kat mak bapak masing2 nak beli hadiah untuk aku kan? =)

ade sorang tu, saufinar namenya. siap pegang tangan aku. pastu die cakap "muni dah kurus la.. dulu pegang tangan die ni tak muat pon"

hikhikhik. memang aku dari kecik tak penah kurus :')

lepas upsr, aku masuk sekolah menengah plak. mestilah kan? =p ramai yang tak tau b4 aku masuk skolah yang ade perkataan raja tu, sebenarnya aku sekolah lain dulu. muahaha. patutnye aku masuk sekolah menengah convent sentul tp aku terima tawaran kat sekolah menengah puteri wilayah kat kg. baru. makanya, soalan pertama kat facebook aku tu, smk puteri wilayah la... ngeh ngeh. lepas 4 hari baru aku masuk sekolah menengah raja ali .. kuikuikui

sebab pindah ialah tak dapat hostel. mak ayah ku suka sangat anak dorg duk hostel. blaja bdikari namanye. hehe. so dengan kuase veto yang ade pade emakku, die tukar kan sekolah ku kat raja ali dan aku duduk hostel. kuase veto apenya.. isi je la form tukar skolah =D

mase aku form 1, emakku mengajar kat sekolah menengah kampung batu. kat jalan ipoh. mase aku form 2, which means dalam tahun 1998, mak aku pindah ke sekolah same dengan ku.kat skolah kampung batu tu, die penolong kanan. masuk sekolah aku, mak jadi penyelia petang.

emakku tak penah kot jadi guru dispilin... =p

sampai aku form 4 mak aku same sekolah denganku. sume cikgu kenal aku. menciiiii. penah sekali kena denda , cikgu zaid yang denda aku cakap "jangan ingt mak kamu cikgu di sini saya tak berani denda kamu". tak de kaitan pon. uhuu. mase tu aku ponteng latihan rumah sukan. tak suka la lari2 time tu. rase sangat tak cool. tapi kesian kat mak, mesti die malu sebab aku kena denda cuci toilet. huhu.

5 tahun aku stay kat skolah raja ali tu. lepas spm, aku masuk matrikulasi penang. mase kat matriks, kami pindah lagi ke rumah sekarang ni.. lepas matriks, aku masuk upm untuk degree. selepas 3 tahun, aku pon kerja. aku tak tunggu lame untuk dapat kerja. 1st time g inteviu terus dapat, terus jer terima.

1st company aku adalah di cyberjaya. sebab jauh dengan KL, aku sewa kat sane. selepas setahun aku rase nak tinggal dengan family. so aku cari kerja di KL. jadi.. di sini lah aku .. dah setahun 6 bulan kerja sini. banyak suka duka nya cewahhhh!

kat sini la aku kawan baik ngan abg wan dan seterusnya die kawankan aku dengan kawannya =D bulan 6 ni kire genap setahun la aku mula kenal RR. itu soalan terakhir dalam kuiz tu. abg wan pon dah dekat 2bulan tinggalkan comp aku ni. tapi kami masih lagi berkawan di hati. bak kate pepatah biar jauh di mata tapi dekat di hati. kuikui.

sekian, time kasih =p

p/s: siapakah artis yang menyerupai muni? (dd suruh buat soalan ni =D)

p/s utk dd: cita2 aku mase darjah 4 ade laaa aku penah cakap.. --> [sini]


10 comments:

dd dudu said...

auchh auchh heheheheh ;P

ije said...

ingat lagi tu nama syafiq wadzan. mesti kak muni time tu ye ye je la ng gosip along n angah sb kak muni pun suka syafiq time tu..

tapi incik RR gak yg bertuah.

rosealley said...

memang susah2 pun, sume soklan aku xtau jawapan, siap takut2 ag nak jawab, hehe, terus xjadik

mun-e said...

dd dudu
pangggg~~~ =p

ije
name die senang ingat lagipun rumah die dekat ngan rumah kite. hehehe.

rosealley
hahaha. kuiz aku tu nak tengok sjauh mane korang pandai menembak =D

Yushards said...

weih murni...ko ingat lagi kes tong gas meletup kat rumah aku?? aku pun da nyaris lupe...bile ko sebut..baru aku igt balik...

Kesian mak aku..kening hilang..rambut terbakar...kena sambar dek api.. :(

mun-e said...

ingt2 lupa. hehehe. mase tu dlm kelas bhs cina. pastu ko dtg lambat ke ape. huhuhu.

aku rindu arrr bangunan sekolah.. :(

inTan aDek Si Muni said...

AAAaa...name aku femes lg dlm blog nie.. huahauahaha.. Aku kn adek yg baek..tol x akak wati?
=p

circleinspoon said...

oh my...aku mmg xdak facebook. huahaha

mun-e said...

intan poyo c nenek
ko xyah nak pasan. ko tu suka tarik rambut aku time kecik! pukkkkkkkk !!

circleinspoon
create ar~~~ =p

Yushards said...

jom kite buat lawatan ke skolah rendah kite nak??