Thursday, June 11, 2009

kronologi aku dan kfc yang .......


semalam aku balik awal. pukul 6.20. itu dah kira abis awal la sebab faham je la balik awal pon KL ni jem. huhu.

on da way balik, aku tanye mak. nak KFC tak? tetiba terase nak makan ayam KFC. seyes. tak tau napa. ngidam kot. =D

mak aku pon ok jek. die lagi suka. feveret mak dan ayah aku adalah KFC. kalo ade pape nak celebrate ke mesti nak celebrate dengan KFC. penah aku try tukar tradisi ni ngan McD tapi tak jalan pon. mesti mau KFC!! =D

so aku ada 3 choice KFC yang ada dalam laluanku untuk sampai ke rumah.

no 1, KFC kat sentul raya. tapi kfc ni staff die sume pekak dan bisu. die dah ade tulis awal2 dah.

no 2, KFC paling lembab servis nya di dunia.. iaitu di giant. heh

no 3, seberang jalan sana. kat sri gombak.

aku memang taknak pegi no 2. sebab selain servis yang lembab, orang confirm ramai. tambah plak, dah 3 kali aku terkena dengan servis yang lembab itu. wut the..?

tapi aku juga taknak pegi no 1. sebab, ah tak tau la napa. mesti rasa debar2 nak beli kat situ. esok nak beli kat situ hari ni berdebar dah. huhu. sebab ape tau? aku tak reti nak tunjuk isyarat spicy atau original. masalah besar ni. memang boleh tunjuk jer kat gambar kat menu tu, tapi kalo nak request lebih sket cam nak mintak dada takmo drumstick, cemane tu?

yang no 3 plak, cam malas je nak ke seberang sana. kononnya kalo pegi seberang sana, pastu u turn balik ke rumah, maybe same la kot dengan masa yang di ambil kalo pegi ke no 2. so baik pegi no 2. lagipunnnn tah2 no 2 tak ramai orang. petang2 nak2 magrib ni mesti tak ramai orang, bisik hati suci murniku.

haa ye la tu.

sekali .. (dipendekkan ceta) aku menghabiskan masa lebih setengah jam di no 2. time kasih KFC giant bt caves kerana menyediakan servis KFC terlembab di dunia. clap clap clap! (cis bedebah ko kfc giant. 7 keturunan aku, aku tak kan izinkan pegi ke situ)

yang paling aku marah ialah mestilah dengan diri sendiri! dah tau situ lembab cam siput nak jugak pergi.dah terkena 3 kali masih lagi nak bersangka baik. bukan tak penah merase kelembapan servis di situ. pernah! tapi itu la manusia. tak pernah serik. degil taknak dengar cakap orang. dalam kes ni, tak nak dengar cakap diri sndiri la. panggggggggg diri sndiri laju2.

sekian, time kaseyyyyy (dengan nada amy search)


p/s: time kasih kpd sume yang cube ingatkan aku ape die keta idamanku. tapi malangnya sampai skang masih tak betul. kwsp dah ban aku kot sebab cube sejuta kali (T__T). takpe lah, esok call p reset balik password. uhuhu.

11 comments:

Ezzan Yusop said...

muni!!!!!! ezan baru je mkn kfc tuk buka puasa hari ni. ngidam noks!! budak ofis duk ckp pasal kfc td, trus ezan sggah kfc hamik ko! dh la puasa2 ni, pantang je tringin trus nk beli...

mun-e said...

ramainya ngidam kfc hahaha. kfc original still the best!

dd dudu said...

ooo x jumpe laa ek kfc drive-tru hok hok hok

eh kat sentul raya pekerja die pekak dan bisu? woww interesting ;)

mun-e said...

tak jumpa. wuwuwu. tolong bawakkan yang kat equine tu ke gombak =D

eh la ko xtau ke situ mmg kfc golongan istimewa. situ cpt. tak ramai orang dan tenang jer.

org yg makan situ pon cam sume control suare. padahal bukan dorg dengar pon kan. hiks

dd dudu said...

nak try pergi laaa kfc sentul raya hehehe

aku nak balik kampung kuantan ni, sedara kawen, bye muniii (''.)/

mun-e said...

bye dd dudu. (nak send sms tapi hp prob lak wuaaaaaaaaaaa)

Amie Fadli said...

dah tau lembab nak jugak pegi situ. tapi kira aku nie baik la jugak. x penah tensen2 bila g kfc giant. hahahahahahah

mun-e said...

ko kan ade affair ngan orang keja kat kfc tuuuuu huh!

rosealley said...

owh, ko suka original xpela, aku prefer hot n spicy tapi skang xsedap dah, huk huk

ije said...

owhh.. ada kfc yg sume pekerja dia OKU? ooo.. xpenah tau. ehe *jakun tol

mun-e said...

xsilap aritu nampak macam ade yang down sindrom gak . xsilap la. huhu. maksudnya bukan pekak dah bisu je.

kalo silap, mintak maaf. huhu. takut plak kalo nyinggung perasaan sape2