Monday, June 1, 2009

kadang2..


sejak akhir2 ini emakku ni kadang2 perangai die sukar di jangka lah. susah nak cakap cemane.

kes 1
aku: mak, kite nak pegi kenduri kawen kawan kite kat kelantan tau.
emak: xpayah la pegiiiiii. jauh tuuuu
aku: biar laaaa. nanti kite kawen takde sape nak datang.
emak: alaaaaaaaa nanti die dah kawen, die lupa kat kawan die dah!

pulakkkkk.. dulu2 kalo ade orang kawen aku malas nak pegi, mak jugak yang ajarku ayat "malas la pegi kenduri kawen orang, nanti ko kawen takde orang nak datang". huhuhu.

kes 2
ade emak yang agak moden pon susah juga ye. sekarang ni, tetiap malam berebut intenet ngan die. (T____T). tetiap malam pon die nak cek emel. bebalas emel ngan sape tah. huhuhu. hari tu dia tanye, "facebook tu apa ya? cemane nak create facebook?" erkkk. mase tu, aku pon xde account facebook lagi! wahhhh

ini pasal RR plak. baru jer berlaku beberapa minit tadi. masih lagi dengan mood geram2 manja ni :p

aku: awkkkk hp sy dh mula mengong.. tadi kannn xbole tekan no 3 uwaaaa! :((
die: tkpela kan no sy takde no 3 hehehe

aku: (wut the......???)

kesabaran je lah aku dengan orang2 sekelilingku ini (T_____T)

same tak muka ktorg? :p


6 comments:

ije said...

hahaha!! suka entry ni. mencuit hati. xtahan tu mak moden sgt. ehe. =D

n lawak RR. haha. =D

thx buat ije ketawa malam2 gini =D

mun-e said...

hehe. siang tadi ije jeles, malam plak eja gelak :p

bagus2 hehe. uit, p tido la dah malam ni :p

gudnite ije...

surney hasniey said...

giler advance mak ko..mak aku nak guna komputer pun tak tau..mak ko ada blog tak??huu..

mun-e said...

ade. tapi link die terlalu lucu nak letak kat sini. kekekeke.

aritu ade kursus create blog kat sekolah die, tu yang mak aku create blog tu. hehe.

rasenya ade 1 entry je kot. :'D

Yushards said...

mak aku pun peel cam tu...unexpected! unpredictable!

Amie Fadli said...

mak aku sama macam mak muni...hhahahahahah