Friday, June 5, 2009

asyiknya dgr bunyi piano love story meets la vida ni :')


mase cuti hari rabu hari tu. baru jer aku sempat tido petang dalam 40 minit (lame gilak tak tido petang, sangat nikmat :) ) tetiba emakku bukak pintu bilik ku secara kasar.

opocot tergezut mak noks! eh sape yang mak sebenanye ni haha. emakku memang suka tauuuu bukak pintu bilik ku secara kasar. wuwuwuwu. macam pagi td, main sergah sebab cari kunci keta. sebbaik la aku tak de lemah jantung. (T___T)

okay, tersalah masuk simpang plak. hehe. hari tu, mak aku kejutkan aku ajak teman ke carrefour untuk membeli dan menempah langsir untuk ehem ehem ade orang nak mendirikan masjid laaa di rumah ku nanti =p

siapakah yang ingin membina masjid itu? pastinya bukan aku =D ikut turn maaaaaa. kali ni turn along aku. angah aku tu selamberrr jer langkah bendul haha. so, terus siap2 lepas asar, kami pon menuju ke nagoya@carrefour wangsa maju \(^o^)/

1st time aku tengok cemane carenya nak cakap kat orang tu kite nak tempah langsir cemane2. ingat kan senang jer, susah gak rupenya. memula haruslah kite mengukur rel kat tingkap atau pintu rumah kite. bape panjang, bape lebarnya. emakku sedikit silap sebab die ukur lebar langsir yang dah siap. hoho.

enggak bole gitu dong mama. langsir kan lagi ropol2 gitu. kalo kamu amek ukuran yang sudah siap, gi mane sih? tidak tepat ukurannyaaaaa. oh medan masih terpahat di hati ini :p

tapi takpe, sebbaik tokey nagoya tu terer giler bab2 ni. die jugak tolong bagi pendapat kaler mane yang sesuai dipadankan. kaler ape? sepraissssss. nak tau, datang ke majlis perkahwinan kakakku nanti. hehehe.

oh panjang nya bebel kamu wahai muni. sila tepek gambar sekarang! ye ye baik buk :p

kalau la aku masih darjah 3, sudah pasti aku berlari2 di celah2 kain ini semua =D

kalo la aku masih darjah 3, pasti emakku terjerit2 panggil namaku yang hilang di sebalik ketinggian langsir2 ini semua. oh hakikatnya, dah 25 tahun pon aku masih hilang di sebalik langsir2 ini (T__T)

kanak2 darjah 3 di sebalik langsir =D

hasil snap yang tak bape menjadi. alaa sape terer meh ar kasi tips cemane nak dapatkan gamba yang cantik. huhuhu.


2 comments:

ije said...

bestnya wat preparation kawen~~

Amie Fadli said...

best...? pening...