Monday, May 25, 2009

jemput2 kelapa dan petang yang hangit :)


di suatu petang yang hangit (panassssss),

tibe tibe....



me: sygggggggg, kat maneeeeeeeee??? (tanye nada ala2 menjerit2 gitu)
him: kat rumah, nape?
me: rindu. (ecehhhh termuntah sume org ;p) waa sy xabes2 lg kemas bilik nih. T__T
him: lor. yeke. hehe. sy tgh tgk drama jepun sambil mkn goweng pisang panas..
me: waaaaa nak jugak!!
him: meh ler sini

cit! sepantas kilat, aku menjerit kat emakku yg tengah mengiron di luar.

me: mak!!!!!!!! nak goreng pisanggggg (adik2 yang baik, jangan ikut contoh tak baik ini ya, pakai jerit2 ingt kedai mamak hape?? ;p)
emak: ape la jerit2 ni?! pegi la beli (kena marah..keke)
me: alaaaa. mak la pegi beli, kite malas nk tukar baju.
emak: ee tengah gosok baju ni. eh jap lagi mak nak buat ape tu. jemput2 letak kelapa tu.
me: yekerrrrr?????? yeayyyyyyy!!!!!

(sambung balik sms)

me: wuwu. xpeeeeee mak kite kate kaaann, die nak wat jemput2 kelapa kejap lagi. yeay! (nada budak2 darjah 2 mengejek kawan :p)
him: aaa. nak jugak!
me: wek wek. suh la mak awk buat. wek wek. :p (nada budak darjah2 yang gemuk lagi jahat :D)

kehkehkeh. di petang yang panas dan belengas sebab kemas bilik yang tak abes2, beshnya ngaco orang kan? kihkih.

well, ini la die jemput2 kelapa yang dimakan bersama air kopi kawwww satu!! :p


ha mase ngemas tadi, jumpe gambar lame ni.


cube teka diriku yang mane satu? :')

selamat hari isnin sume ;)


8 comments:

firdzah said...

mune yg kat depan mulut ternganga tuh..tol tak?

mun-e said...

waa pandainya teka :p

whooz said...

wahh jemput2 kelapa..lama dah tak jumpa..dulu ibuku selalu buat tau!

mun-e said...

fyi, aku rase ni 1st time mak aku buat. kekeke.

salu jmp kat johor jer jemput2 kelapa ni..

ReD said...

muni adlh org yg mengambil gmbr itu..hahaha

mun-e said...

salah!! :D

surney hasniey said...

mun-e tak jemput aku makan jemput2 pun..huu...ngajuk ah! :(

mun-e said...

eleee ko naik tido dlm gua pon x ajak aku :p