Saturday, May 9, 2009

emakku yang comel :)


emak yang comel bersama anak yang comel.. =D ade sape2 berani nak bangkang??!!! muahaha

emakku seorang cikgu. cikgu jawatan besar =D hehe takde la, emakku penolong kanan. sekarang emakku mengajar di sekolah kat setiawangsa.

pernah masa aku form 2, emakku mengajar satu sekolah yang sama dengan sekolah ku. aisehhh tetiba aku sangat femes mase tu sebab emakku seorang guru. huhu. ade yang besh tapi ade gak yang tak besh.

yang tak besh contohnya macam aku penah ponteng latihan rumah sukan mase form 4. dulu aku adalah seorang yang dah la gemuk malas pulak bersukan kehkeh. selepas kantoi ngan cikgu rumah sukan aku iaitu cikgu Z, aku kena denda cuci tandas sekolah. wuwu.

ade lah ayat yang terkuar dari mulut beliau yang aku rase amat tak besh iaitu "jangan ingat emak awak cikgu kat sini saya takut nak denda awkkkkk"

erk. ape kena mengena aku ponteng latihan sukan dengan emakku? sampai sekarang aku masih tak faham. huhu.

ade gak yang besh seperti time amek report card, kalo orang lain datang ngan ibu bapa masing2 lepas tu kena tunggu sekali cikgu2 cerita pasal kite, tapi aku tak pernah mengalaminya sepanjang aku sekolah menengah. muahaha.

sebab sume cikgu kenal mak aku even mase form 1 mak aku mengajar kat sekolah lain tapi maybe cikgu2 kenal die mase kursus ke ape kan.. so tiap kali hari report card, emakku datang kejap, amek report card aku, cakap "nanti ape2 kite ceta kemudian2 je la eh" kat cikgu kelasku pastu terus pergi. kuikuikui.

senang kan? takde la malu kena bebel depan2 ke ape =p

jadiiiiiii disebabkan mak aku seorang cikgu, dan hari guru pula dekat2 jer ngan hari ibu, maka mase dulu aku akan kasi hadiah kat mak aku combine dua hari tu sekali. hehe. senang. sekali harung jer =D.

aku tak ingat hadiah2 apa yang aku penah beli tapi tak silap, aku penah bagi piring yang ada gambar kincir angin. siap dengan stand die. aku letak siap2 atas meja emak aku kat bilik dia dengan tinggalkan kad ucapan sekali.

waahhhh rupanya dari dulu aku memang ade dah tabiat tinggalkan hadiah atau benda2 atas meja orang =D. suci nya akuuuuu =D hehe. aku wish 2-2 sekali. happy mothers day dengan happy teachers day.

tapi bila aku form 4, dalam tengah tahun macam tu, emakku kena pindah sekolah lain pula. dan sejak dari itu aku tak lagi tinggalkan hadiah untuk emak aku atas meja kerja dia. huhu.

lepas dah spm , masuk matriks masuk U sume langsung lupa dah nak wish mak aku. mungkin ade la aku wish kat sms tapi hadiah dah tak lagi. wuwu.

takpela.. waktu muda2 kite memang salu lupa orang2 yang kite tak patut lupa kan? hmmm. aku berazam mulai tahun ini, aku xmo lagi lupa wish tarikh2 penting ni. sebab, bagi aku mak aku adalah sangat special. beliau emakku dan beliau juga guruku. =)

selamat hari ibu, emak. terima kasih kerana menjaga kite sampai sekarang. walaupun dah tua2 bagak ni, masih lagi selalu nyusahkan mak. :(. slamat hari guru juga in advance...

sekian, wassalam...

p/s: tadi along masak spagettie sedap gila babas sempena hari ibu. aku makan 2 round tuuu.. hehe


2 comments:

Amie Fadli said...

ya..along memang pandai buat spagetti...letak cili padi...so jadi spagetti ala malaysian.. nanti aku buat lagik...kita buat spaget cabonara pulak...actually bakal mak mentua aku lg pandai buat kuah spaget...sedap gilersss....

mun-e said...

err nape komen ko berbunyik org yg sangat dewasa.. siap puji bakal mentua lagi. cit! =D