Friday, May 8, 2009

aku yang over confident..


aku ni clumsy dan selalu over confident la.

pagi tadi, mak aku bising2 mencari tudung baru dia yang hilang. tudung tu aku pinjam last week. mane la ku tau itu tudung baru, kalo ku tau, ku tak pinjam okey. huhu.

lepastu aku confident je la jawab, "mane laaa kite tau, kite dah basuh dah hari tu. mestilah ade kat dalam bakul tuuuu"

pastu mak aku sambung bebel2 sambil tuduh kakak aku angah yang amek.

"dah pinjam tak reti nak cakap pastu tak reti nak pulang", bebel emak ku.

aku diam je la. pagi2 kan tak de mood nak bercakap. huhu. sambil2 tu aku melilau gak cari tudung tu.

sekali ku tinjau dalam tempat letak baju kotor ku... ngeee~ tudung tu ada kat situ bersama baju2 kotorku yang lain!!

wawawa bersalahnya akuuuuuu.. terus aku amek tudung tu secara diam2 dan letak kat tempat mak aku secara diam2 (macam la mak tengah pandang padahal mak dah turun bawah dah pon). aku takut kena bebel , jadi aku letak je la tudung yang dah busuk tu kat tempat mak aku. huhuhuuuuuuuuu

aku takutttttt nak mengaku sebenanye tudung tu ade dalam bakul baju kotor aku. hukhuk.

tu laaaaa, over confident lagi!

tapi betul la aku rase macam dah basuh dah.. rupenya tak ek.. oooo tak la kot. PANGGGGGG!! tetiba kena lempang ngan mak aku.

tudung di dalam (T_______T)


kesah haritu plak. kat carrefour. dengan confidentnya aku tunjukkan jalan kuar ikut esculator yang salah! before tu kakak aku along dah tanye dah "ko nak pegi mane ni??"

"betul laaaa ikut sini. kan kite naik kat situ tadi", kataku dengan nada confident. heh.

sekaliiiiiii bile turun2 je, sah salah! pastu kena menapak jauh plak tu. huhuhu.

ayat power yang kuar dari mulut along aku ialah "cemane la rizal tu bole tahan dengan ko ek??!!"

waaaaaaaaaaa (T________T)

sekian time kasih, bye bye nak balik =D


8 comments:

Luth Textile said...

rilexxxx

Yushards said...

wahh..ade geng..aku pun ade penyakit over confident..hahaha

mun-e said...

Luth Textile
yee rileks la ni =D

Yushards
hehe welkam to the club

Smiling Lolipop said...

lepas tu lepas tuu, ape ending cite mak dan tudung tu? :D

-dd-

Amie Fadli said...

ko tuh over condient...pastu muka x bersalah...pastu ntah apa2....pastu cerewet...pastu...aku pun bosan....

Amie Fadli said...

*confident

firdzah said...

sian mak mun-e..=( sabar ye mak cik.. bestnyer dok ngan family..nak jugak!..huhu

mun-e said...

dd
lepas tuu, kantoi la pe lagi. 1 rumah mak aku bising sampai semalam x abes2 =D

Amie Fadli
yerrrr.. aku mmg over confident dan buat muka tak bersalah selalu =D

firdzah
besh kan dok ngan family.. sape soh kawen dulu? wakakaka :p hehe memain jerk