Sunday, April 5, 2009

talentime dari pandangan mata hatiku... ecehhhh :p


hellooo semua.. smalam kannnnn aku g tengok talentime dengan dahlia. tengok kat mid valley jerrr sebab dahlia ni sah2 tak tau nak pegi tempat selain mid valley haha. tapi ceh last2 d suruhnya aku amek kat kl sentral, kalo ku tau awal2 bole la aku ajak tengok kat timesquare, bole la survey jalan awal2 kan. bukan ape, KL ni, kalo salah masuk 1 jalan jekkk mesti trus melencong p tempat lain dan abeskan duit minyak jek. cis cis.

okay bebalik pada ceta nak p tengok talentime, hehe.. ktorg sampai dalam 12++ gitu. mak aih, ramai nya beratur kat wayang. siap pusing 1 bulatan kat depan mcD tu. ala bulatan tu laaa korg mesti tau kan bulatan mane. haa dah siap tawaf 1 bulatan tu Q nya. hoho. pastu kannnnnn, aku ngan selamba badak jek ajak dahlia Q kat line untuk VIP punye. hakhak. selamba jer ktorg. xkose gue nunggu Q bapak la panjang tu kan. last2 redah jek la Q kat VIP siap dah pk pk ayat kalo dorg xmo layan kan. hahaha. selamba siut.

gitu la excited neh nak tengok talentime! akhirnya berjaya gak beli tiket pukul 1.50 punya.. yelaa korang sume kasi review terbaek punye pasal ceta tu kan. of cosss i will extra excited gitu.. hehe.

tapi malangnyaaaaaaaa~~ em em kenapakah aku rasa biasa jek ceta ni? hohoho. ok ok untuk adil, aku rase ade 2 faktor yang buat aku rase ceta yasmin ahmad kali ni aku tengok rase biase jek.
  1. maybe aku tengok wayang bukan dengan rizal kot.. hehehe ngade betul tapi aku rase ni faktor pnyumbang jugak ni :p
  2. one of my very good friend telah kuar kan ayat ayat bernas b4 aku p tengok ceta ni. beliau cakap, mana ade ceta tu REAL malaysian. org msia xde la nari2 dalam rumah gituuuu (merujuk kepada iklan talentime)
haa aku rase sebab 2 faktor tu la nyebabkan aku x rase ceta tu sangat besh. hehe. ampun buk yasmin. pastu aku rase ceta tu sangat meleret. banyak kali aku dok tengok jam, bila la nak abes ni. hoho. n mase part part yang nari2 tu, itu laaa aku pon terpikir, betul ke wujud orang cam gini hubungannya dalam keluarga? korang ade tak nari2 ngan ayah korang gitu? pastu ermmmmmm baiknya pembantu rumah dengan majikannya. betul betul wujudkah hubungan yang begini?

bagi aku, ceta ni same jek mcm ceta prof razak mohaideen yang cuba memasukkan unsur2 x logik dalam ceta cume bezanya die xde la nyanyi cam hindustan sume tu. tapi ah same je la ngan prof tu. die masukkan unsur2 xlogik tanpe kite sume sedar. lalu kite sume tertipu dan mengatakan ceta tu REAL malaysian. but again, betul ke kite sume macam tu?

erm tu je la review aku. haha. ayat komen2 gini ko panggil review? kahkah.

p/s: jangan lah peminat dan penyuka ceta ni kejar aku pasni .. ngeeee MENGERIKANNNNN :p WALAUBAGAIMANAPUN, xrugi pon xtgk ceta ni but xde la rase membazir duit kalo pegi tengok.. overall OK OK la untuk layan weekend dan belanja kawan yang dah lame x hang out same2 untuk tengok wayang. hehe.



10 comments:

lina said...

aku rase logik je. coz mmg ade famili yg mcm tuh.

even arwah wan aku pun penah nari2 ngn kiteorg. she org kampung je.

pasal org gaji baik ngn majikan. sangat2 la ade. tambah2 org gaji tuh malaysian. mak aku punye kwn2, layan org gaji dh mcm famili sendiri dah. tapi org gaji diaorg bibik je.

mun-e said...

wah peminat pertama yang mngejar aku.. kehkeh

ala sume org xsama feeling die. aku lagi suka mukhsin la dari ceta talentime ni. kite tgk nnt mualaf cemane plak ek.

hehe

ReD said...

hoho...kte x prnah tgk cter yasmin ahmad kt wyg..tgk kt tv aje..

kwn kte kate,menyentuh qalbu la tgk cter tu..xpcly scene sdey..ye ke??

mun-e said...

em em xtau nape xrase sedey ponnnnn
HAHAHA

ade la sedih sikit kottt pasal hafiz ngan mak dia. pasal pakcik mahesh kena bunuh d hari perkahwinan.

tapi xtau nape xde rase nak nanges padahal salunya mmg cpt nau nak meleleh.. hehe

kesimpulannya, xde la rase rugi if tak tengok ceta ni pon. tunggu je la kuar kat tv time raya tahun depan. kehkeh

kayteeze said...

Hu hu....lama tak gi tengok wayang. Kali terakhir dengan hubby (kira dating la tu...) Sekarang ni hubby lebih suka 'tgk wayang' kat rumah, he he...

mun-e said...

hehe. hai kak ;)

mestilah dah kawen..saya pas kawen pon xtengok wayang dah kot.. hehe

ciare (^_^)v said...

aku xsuke sume cite pempuan tuh...wakakakaka....gile statement aku berani gile koooo....yg ni komen 25SG wokeh!!

=D

mun-e said...

hahaha. ciare, b4 ni aku suke. tapi kali ni kureng skit. dah mula rase nak pertikaikan motif ceta yang die buat.

hoho

One said...

Bukan takat meluat... tp risau sesgt bila tgk filem Yasmin Ahmad nie diterima ramai terutama golongan muda kita sendiri tanpa memahami intipati sang pengarah.

Korang just be careful la ngan fahaman liberal Yasmin Ahmad nie... sejak aku tonton Sepet, aku dah jelas nampak haluan 'cemey' dia nie... tp tup-tap x sangka filem 'Ipoh mali' nie dinobatkan plak sbg filem terbaik... wow! Is this d best u got Malaysia? I felt silly when I talk in Malay :p

Jgn la ingat kerna film nie bukan film korporat Rosyam Noor di sekitar Putrajaya korang leh senang2 cop this is d REAL MALAYSIAN MOVIE... nope! Tiada yg Malaysia dlm filem Yasmin Ahmad kecuali Adibah Noor :)

P/S: Jgn ingat restoran itu HALAL hanya kerna tiada sajian pork!

mun-e said...

errr dari tadi ku tertanye2 ngan sapelah pakcik wan ni dok chatting. keletang keletung keyboard dr tempat die. rupenya tgh mngarang ayat nak komen psl filem yasmin ahmad rupenya..

HAHAHA

uh uh jgn marah eh peminat talentime. hehe. jgn plak ade yg xjadi nak p tgk ceta ni. hohoho.

but pakcik wan..same la mcm yang kite rase. er er pakcik wan ni dah tengok ke belum ek talentime ni? kasi komen cam dah tengok sepuluh kali jek. haha

tapi betul la.. same jek ceta ni ngan ceta razak mohaideen ke..ceta rosyam nor ke.. props jek lain tp isi nya bukan real pon.

sebenanye yg lina kate nenek die ade nari2 ngan die tu, tp dlm ceta tu ayah dorg nari2 ngan dorg. err ade x ayah korg nari2 ngan korg camtu? ade x tahap ayah korg dukung2 korg layan mmg mcm kawan.. ade ke? maybe wujud la kot tapi entah. ssh nak time la sbb xpenah nmpk dpn mata.

lagi 1, ape yg yasmin cuba sampaikan ek. dorg family yg solat 5 waktu tapi tutup auratnya x? em em ape yg die cube nak sampaikan ni? adakah die nak cakap, x tutup aurat xpe, janji solat x tinggal. tapi solat dan tutup aurat tu 2-2 wajib dlm ceta tu die tekankan 1 jek.

hehe tah la. again, ni pendapat peribadi jek... daaaa