Sunday, April 12, 2009

aduhai cik laptop~


semalam, aku ngan adikku g pc fair ngan rizal skali. saje la nak kenal2kan mereka konon2nya. cewah!

smalam jugak jumpe ramai gak budak upm spt yen n hafiznya, putra, suhail, alan dan sape lagi sorg? ah xingt plak name die. eh sape name ko ha?? hahaha mcm la die bace blog aku kuikui. pastu jumpe uyin, budak sekolah ku dan budak upm gak.. kat dlm toilet. sempat lagi kehkeh.

time kat pc fair, aku beli kaspersky untuk 1 user jerrr tapi kan org tu terbagi yang 3users punye. wahhh. time aku install baru aku pasan. bile die sebut pasal 3 users amat la aku pelik pastu aku tengok kat kotak laaa orang tu kasi yang 3users punye. agaknya rezeki la kot kan kan kan..

tapiiiiii beberapa minit kemudian kegembiraan ku direntap! aduhhhh.. aku update windows pastu kan lepas jek update, speaker aku x ok. xbole on. ade popup msj cakap, kena install balik.. huhu.

pastu aku cool je la cari solution kat intenet. sebabkan, sepanjang aku berkawan ngan pakcik wan, beliau cukup pantang ar kalo aku tanye hal2 bkaitan ngan pc ni tanpe cari solution sendiri kan. yelaaa bak kate beliau, ini bidang aku. tolong la setel sendiri sblm tanye2. uh. mmg menusuk kalbu betul laaa tapi takpe, aku memang baik budak nya. dengar cakap orang tua. hakhakhak.

dipendekkan ceta, aku follow 1 step yang aku jumpe kat google. dipendekkan lagi, lepas laptop aku reboot, die dok loading sampai start up page jek. pastu die back balik kat yang mula2. wawawaaaaaa..

memang windows aku dah corrupt ar. wuwu. takpelah, aku redha. tapi ah xbole idup arr tanpe laptop. dasat weh perasaannya. rase kosong, sunyi, sedih pilu. hahaha. aku pon call bakal tunang kakak ku. mintak solution dan advise. hmmm. aku godek2 memang takde cara lain. memang kena format balik.

makaaaaa setelah banyak onak ranjau duri yang aku tempuh, akhirnya.. kini.......


MUN-E PC adalah vista altimate. sekian time kasih. hahaha. mesti boring korang bace kesah aku ni :p soriiii. tapi clap clap clap untuk diri sendiri sebab, buat pertama kali nya, aku install windows sendiri. WAHAHAHAHA. ni budak sains komp ke ape weh? buat malu kaum jek. hakhak :p

tapi alaaaaaa untuk sume benda kan mesti ade pertama kalinya. hehehe.

thanx a lot kat bakal tunang kakakku. kirenya, kamu berjaya la lepasi halangan untuk jadi abang ipar ku. wakaka. pastu thanx kat keri jugak sbb bagi solution gak. hehehe. and untuk my rizal jugak sebab pinjamkan dvd xp tadi.. thanxxxxxx. takde benda nak kasi cume ucapan thanxxxx yang ikhlas dari lubok hatiku.. :p

oh oh thanx jugak kat lina sbb hadiah haritu. thanx dd, sebab pas kan hadiah tu. thanx mak ngan ayah dd sebab bayarkan air tadi :p wah bnyknya nak say thanx kat orang hari ni. hehe.. daaaaa~~

4 comments:

dd dudu said...

cube ko kire berape word "thanx" dalam entry ko ni

patut tajuk entry ini adalah "thanx" atau "terima kaseh" heheheheh

pu~

Amie Fadli said...

cehhh! ko sajer jer nak manja2 dgn tunang ku... bukan nak mintak solution pungggg!

raja_liza said...

eh..eh. putra ngan suhail tu...org yg sama aku kenal ke? (x student sms mohd jiwa)

- gadis fasa 7, sri gombak :D

mun-e said...

alamak cik raja, tak sure la dorg skolah mat jiwa ke x dulu.. nanti aku tanye.. hehe

oit cik xde blog ka?? hoho