Friday, March 27, 2009

penat


sedikit bebelan time lunch td

miss A: kenapa user ni dorg suke x decide betul2 dulu ha baru suh buat? ini dah siap semua dah baru la kate nak tukar flow. bengong betul la!

uh miss A tu aku la. aku geram geram geram ngan user ni. nak kate projek baru, idak ler ini projek lama yang ditukar version baru jek. maksudnya dorg dh ade pengalaman la b4 ni cemane dorg gune web ni. so kenapa perlu setelah aku hempas pulas siap kan tahap datang keja sabtu / ahad tahap balik lambat pukul 11 kenapa setelah siap semuanya baru mereka hendak tukar flow?

wut the tutttttttttttttttttttt

life aku bulan ni memang amat busy nya. sejak awal tahun lagi macamni tapi sejak 2 minggu lalu memang terasa keja banyak tak sudah2. aku perlukan ruang untuk bernafas kejap. ini x, keja datang xde stop. ;(

belum tambah dengan kerja amal jariah yang terpakse aku buat akibat kecuaian aku sendiri. aku adelah developer yang bengong yang bole lupa mapping balik data setelah tukar datatype akibat buat kerja dalam suasana kelam kabut mengejar dateline dan menyebabkan data-data yang user key-in dr bulan 11 smp bulan 3 ni HILANG! kamu faham maksud DATA HILANG? xfaham xpe, aku xbole nak explain lebih2 pasal hal kerja d sini. cukuplah aku cakap, aku cuai shingga memaksa aku key-in semula data-data yang ilang itu.

andai mental ku yang penat ini boleh bercakap, mesti die bunyik begini....
"sudah2 la ngadap kerja ni, pk pasal kerja.. bagi ruang untuk aku berfikir pasal keluarga pulak... ini mak ko balik kerja dhantar orang lain sebab sakit kaki xbole berjalan pon ko xtau. balik rumah baru ko tau. ayah ko, nama jek ko serumah tapi bape ari ko x cakap ngan ayah ko? bape ari ko balik lewat tahap mak ko call tanya bila nak balik?"

sedih sangat. hal2 rumah pon aku xdapat nak amek tau. baju aku minggu lepas sampai ke arini xberhanger. bilik tunggang langgang. dapur pon xsempat nak kemas. borak2 ngan mak ayah apetah lagi ;(.

mujuuuurrr aku punya bf yang sama busy ngan aku malahan die lebih busy lagi. kalo x, xtau la cemane hbgn ktorg ni. masing2 buat hal sndiri2. hmm. tah la. aku xnak jadi hamba kerja.

weekend ni aku nak rest di rumah. aku x nak datang kerja. cukup lah. dateline baru adalah mid april. ok cukup. xnak pk sangat. mental aku adalah penat dengan kerja.

2 comments:

maswani said...

salam..best view blog awak..
dh link pn kt blog saya.. ada masa n sudi, dtglah tgk n link saya juga ye..tq..

mun-e said...

oh tengkiu kak :p sy pon bace blog akak juga.. ;)