Thursday, March 19, 2009

aimishyu rizal


selamat bekerja semua dengan ucapan .. aimishyu rizal

koff koff hehe.

oh minggu sangat sibuk tapi cik boss dah tarik balik dateline saya yes yes. tidak lah terlalu pecah kepala. lagipun dia tak inform kat user lagipun bila tarikh projek ni siap.fuh, lega sikit kepala otak cik murni ni :p

tapi itu bukan bermakna boleh bsenang lenang tangguhkan kerja. dah janji dengan cik boss, i will try my best to finish it as fast as i can. mestilah kita semua sentiasa berusaha kan nak buat yang terbaik nak complete task yang dibagi secepat mungkin. semua pon nak impress bos masing-masing.

tapi ada jugak orang yang ngelat dari kerja. ponteng kerja. tak siapkan kerja. buat sesuka hati. nak datang, datang. tak nak datang, sudah. hoho. mana boleh itu macam. itu kaluuuu bikin susah sama orang lain jugaaaaaaa. itu kaluuuuu kalau kamu mau bikin itu macammmm itu kaluuuu kamu bukaaa kamu punya company sendiri laaaaaaaa. (tetiba tukar slang. haha)

kerja ni apa pun kita punya kerja mestilah ikhlas. bukan nak makan gaji buta jek. bukan nak jadi parasit di company sendiri. nanti bila kita kuar dari company tu, tidak lah nama kita buruk, ye dokkkk? dan kalau buat kerja tu, buatlah secara efficient. jangan lah tinggalkan coding kita terabur. bila kita tinggal kerja kita kat orang, haa kan dah nyusahkan orang lain. tujuannya nak sambung kerja tapi dah bertukar jadi fix code plak dulu. hoho.

tapi saya dulu rasenya di company lama tidak lah terlalu bagus, maklumlah fresh grad. buat code pon level bodo2. insyaAllah di company skarang ni tidak lah buat secara bodo gak (tp ade gak kena marah sbb code tah pa pe :p tp xpeee xpeee amek teguran untuk improve diri hehe)

kesimpulannya, apa yang penting??? bukan kerjasama yee =n . tapi passion. yaaaa, passion. apa jugak kerja kite, mesti ada passion. kalo tak ada passion, cemana kita nak creative dalam kerja kite? cemana nak improve?

ah sudah la kau! banyak plak bebel. abes masa 10 minit. huahua. okeh. tata titi tutu. daaaaaaa~~

3 comments:

ijechan said...

taklimat motivasi pagi2 gini.. ok gak. ehe. =)

Ezzan Yusop said...

OMG muni!!!!!!!!!!!

i love your post!!!!!!! hi 5 sket. i like....(gaya gewdiks sikit)

wahahahah....

ReD said...

sokong ezzan..lalala~~~