Saturday, February 14, 2009

tgh dgr lagu kau lah segalanya by haszrul :p


hari ini sy adalah seorg suri rumah tangga~~ kuikui

plan asal, nak g keja hari ni..keja banyak wooo..pastu nnt minggu dpn lg 1 tu, x masuk ofis 4 hari. makanye sume kena siapkan minggu dpn ni. wuwuwu. tp xdpt nk g ofis malam td sbb dpt mesej ckp server tutup lorr~~ overheating prob.. hukhuk

soooo.. pg td dlm pukul 11++ aku menuju ke kedai utk membeli ikan dan bendi. nak masak ikan masak singgang. haa masakan singgang ni la masakan pertama mak aku ajar aku hehe. tp xpenah try :p teori die ingt la.. praktikalnya xpenah. kuikui. pegi ke kedai utk membeli ikan itu pun adalah pertama kali dlm hidup ku. hoh?? nak masuk 25 baru pertama kali p kedai beli ikan????

well.. ape pon kte lakukan mesti ade pertama kali nya kaannn..wlpn ptama kali tu terlewat dr org lain.. tp xpeee, janjiiiiii ade :p sy ngaku sy bukan seorang prempuan y rajin memasak krn faktor sy tgl d rumah ngan mak dan ayah y balik keja jek confirm dh ade makanan d ats meja, bangun pagi nak pegi keja pon confirm dah ade brekfast ats meja jugak.. huhuhu

xmo ckp bnyk :p ni lah hasilnya hehehe

bendi tengah berenang2 dgn ikan :p tp ikan baru masuk, so die tenggelam kerana faktor keapungan.. :p

err ade 1 kekurangan la sebenanye masakan ku ini iaitu x masukkan serai. haha. sbb serai kat kedai tu burukkkk xmo ah :p kat rumah ni ade tanam serai, tp xreti nak amek. hehe. soo xletak :p sooo rasenya x sama la mcm mak salu buat, tp rupa tu sama la. hahaha. alaaaa ni festime tau masak lauk y bukan sambal. sila la puji skettttt... plessssssss

hahaha. gila pujian rupenya. :'D

3 comments:

dd dudu said...

syabbas bettiiiii ;p

peberet lauk ku di umah adalah singgang! pastu tenyeh cili padi slurpppp walahhhh!

pandangdenganmatahati said...

wah yeke dd????
pasni ko dtg rumah, leh la aku masakkan utk ko! :p

bdebar2 btl td nak pegi kedai nak beli ikan.. hahaha. pastu kan org tu nk timbang , die tanye ni amek ikan apa?

jwpn aku = xtau

wahahaha :p memalukan btl! aku pakai amek jek ikan y aku rs2 mcm mak aku gune ikan tu hehehe..

eh ni benda memalukan :p ikan pon xkenal , so tulis d comment saja.. xmo letak dlm post. hikhik

nadia-ady said...

hehehhe..Ikan singgang tu sedap kan? suka makan (tapi tak pernah masak ini) heheheh