Wednesday, February 4, 2009

misteri nyiang rapik~ weeeeehehahahaha


muka y amat selebet time balik keja~ kuikui

petang td kannn. mase tgh dlm jam. tangan kanan ku agak gatal2 sedikit lalu meraba2 la dkt tmp letak barang kat tepi pintu sblh driver tu.

tetiba~~ tangan ni mcm terpegang kertas. eh kertas ape ni??? aku pon tarik kuar kertas tu. lps tu tgk.. eh? ni tiket parking bulan 12. hoh? aku pon trus la cari2 lagi. skaliiiii aku tarik2 sume kertas tu.. sume kertas tu tiket parking bulan 12 y ilang aritu! 7 keping semuanya. pastu ade bulan 5 tahun lepas jugak. dgn bulan 1 tahun ni punye. hoh???

biar betik! mase aku dok cari2 tiket parking bulan 12 arituuuu punyela aku selongkar tmpt ltk barang tu tauuuu smp mata ni naik juling tgk mmggg xde jmp pon tiket2 parking tuh. hoho. ajaib betul laaaaa. misteri nusantara neh! hehe

tapi kan~~ aku penah dgr. kalo kte ilang barang. lps tu cari punye cari skali barang tu ade jek kat situ sebenanye.. hah kalo jadi mcmtu kan.. aku dgr2 la org cakap sebenanye tuhan tutup pandangan mata kte.. hoho.. maybe nak uji kte camtu laaaa. pastu kan kalo kte cari barang tp xjumpe2 cube bace ayat dr surah ape tah huhu xingt dh. ayat tu akan bukakkan pandangan mata kte y dh dtutup tadi. huhu. eh ni aku dgr time zaman kecik2 dlu~ xtau la betul ke idakkk hehehe.

ape2 pon~ wah beshnya dh jmp tiket parking tu balik! bole la claim yeyeye.. 7 keping = 21 hengget tau kawan2.. rugi wooo kalo x claim. huhu.

ni la tiket2 misteri itu~ hohoho misteri nyiang rapik neh! hehe

p/s: eh hari ni besday nya en ata. heppi besday!! (^^,)

7 comments:

dd dudu said...

---aku dgr2 la org cakap sebenanye tuhan tutup pandangan mata kt---

waaaaa, thanx for the info
pengetahuan baru untukku

pandangdenganmatahati said...

--eh ni aku dgr time zaman kecik2 dlu~ xtau la betul ke idakkk hehehe.--

ko bace ke x ayat ujung ni? wuwu takutnya kalo salah bg info... dd!! jgn pecaye tauuuuu lum sohih lagi ni huhu

rosealley said...

murni, aku kadang ade jek berlaku keadaan macam tu tauuu, huhuh

lina said...

rasenye tul pasal tutup2 mate bagi x nmpk bende yg kite nak cari tuh. sbb mate kite semua ade penutup(hijab) utk x nmpk bende2 mcm setan dll. saje nak Allah nak duga kot time tuh.

ayat yg muni maksudkan tuh gak leh amalkan kalo kite nak cari parking.Insya-Allah.

aku ingt2 lupe ayatnye.

pandangdenganmatahati said...

ooo camtu ke lina. nak cari la ayat tu nnt. hehe. thanx 4 info.

haa dd n ross.. dgr tuh ustazah lina bgtau hehe

cronyz said...

p/s: eh hari ni besday nya en ata. heppi besday!! (^^,)

hehehe..aku nmpk yg ni je, yg lain aku x baca

pandangdenganmatahati said...

hahaha

hampeh!!