Tuesday, February 10, 2009

lina~ aku dh jawab tag ko! :p

tag tag tag! tag dari cik lina fesyen masyarakat majmuk!! waahaahaha :p

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog with sixteen random things, facts, habits or goals about you. at the end choose ten people to be tagged, listing their names and why you chose them. don’t forget to leave them a comment (”you’re it”) and to read your blog. you can’t tag the person who tagged you. since you can’t tag me, let me know when you’ve posted your blog, so I can see your weirdness.

wokeh!! kta mula ya~~

1. saya suka bace buku mula dari belakang. ala ramai jek y pangai pelik camni jugak kan? hehe

2. kalo jawab soalan exam dlu2 time kat sekolah punnnn saya suka jawab dari belakang dlu. haha. motif? soalan y belakang confirm y susah2 punye. so nak jawab y susah dlu baru y senang. hehe. hasilnya? 4A1 time SPM.. ok ke x ok? wakakaka :p

3. suka buat gaya tangan nak bisik2 ala2 nak berjoyah. alamak xbole buang la benda ni. ade skali tuuuu.. tgh cakap psl hal kerja ngan bos pon wat gaya bisik2 gitu. hahaha :'D

ala y mcm ni la...
gamba curik dr blog dd.. kuikui

4. teramat la senang mengalirkan air mata.. (ini adalah pengakuan ekslusif neh! :p)

5. berat badan pernah mencecah 65 kg.. wooo rekod tertinggi seumor idup :p mase tu dalam sem 2 kat UPM.. hasil hari2 makan roti bakar + planta 4-5 keping setiap pagi. :'D

6. knyataan nya saya sedang berusaha mendapatkan berat badan y ideal =>

7. mase sekolah menengah kan, time kat asrama kan, ade talent time tauuuu.. saya n the geng :- sikin, mazurin ngan yusdiana.. nyanyi lagu DARJAT (a2z) pastu kannnnnnnn, ktorg dpt nombor satuuuu!! ngeh ngeh

8. sy pernah terjatuh dalam longkang time skolah dlu waktu nak langkah longkang tu. (T_T) ksk ksk. mase tu.. 1 perhimpunan tu pdg sy. wuwuwuwu (T_T). harap2 xde y ingt peristiwa itu lagi.. hokhok

9. saya ni seorang y penakut! saya xbole org kejar sy dari belakang.. nak2 time naik tangga.. haa itu mmg saje cari pnyakit la tu kalo ade org cuba takutkan sy! time kecik2 dlu bile adik sy c nenek tu suka takutkan sy atau kakak sy y buat camtu.. sy salu guna kan taktik nanges kuat2 spy akhirnya dorg kena marah ngan mak sbb kaco saya.. hihuuu! (^^,)V

10. mase kat upm kan.. sy pernah nak balik rumah malam2 sorg2.. mase tu sem last. pastu kannn.. smp2 rumah kan sy trus nanges2. mak sy tanye kenapa.. sy ckp, tensen ngan project final year.. knyataannya, saya takut sbb balik rumah sorg2 malam tu!! huhu.. gile penakut betul kan? tp nak jugak wat2 berani.. hamek ko! masuk jek rumah, trus nanges.. hehe

11. oh nak ceta lagi psl penakut :p kecik2 dlu sy penah tersalah naik bas skolah. uncle bas tu laaaa suh naik bas lain. rupe2nya kannnn along sy ngan angah dok cari 1 skolah sambil pegang aiskrim y kon tu.. smbil jerit2 nama sy smp la masuk ke toilet2 sume tu.. aiskrim tu pon dh cair dh.. hoho kesian dorg. pastu dorg ckp, smp jek rumah, tgh tgk sy makan ayam goreng!! hahahaha :'D rupe2nya sy time smp rumah, trus nanges2 pastuuuu mak saya pujuk sy ngan ayam goreng sbb kecik2 dluuuu, sy suka sgt makan ayam goreng. ahahaha.. tgk la hasilnya skang.. hihi

12. knyataannya, kecik2 dlu nenek sy gelarkan sy "ayam daging wan" dsebabkan fizikal sy mase kanak2 dlu y amatlaaaa debabnya! (T_T)

13. sy suka berkawan dgn org2 y lebih tua dr sy :p sbb sy jenis dgr nasihat org y lebih tua tp tgk org jugak la.. kalo "beliau" nama jek lebih tua, tapi pangai hampeh y amat, sy xde la dgr nasihat "beliau" :p

14. sy xsuka laki y buat lawak hampeh dalam kurungan, lawak lucah. sori to say la pd laki2 y suka ckp double meaning ni, ko bole go to hell! haa xsuke xsuke xsuke!

15. sy suka laaaaa d kalangan teammate sy kat ofis ni, sy masih lagi kekalkan y sy paling muda. hehe. hrp2 rekod ni kekal la smp tahun dpn :p

16. last skali.. kalo sy 1st time jumpe org kan.. sy leh bace riak muka org tu ade niat jahat ke baik. kire mcm dpt bace air muka die la hehe. tapiiiii ni sy rase la sy mcm ni sbb bnyk kali la ade peristiwa2 nya. cume xmo ceta kat sini sbb takut riak hihi.

sekian mekacih ;)

sy xnak tag sape2 sbb sume org pon lina dah tag. abes dh sy xde sape2 utk d tag. hehehe. okeyy itu saja~~ tata (^^,)/

5 comments:

Amie Fadli said...

woiiiiiiii rupa2nya ko balik umah nangis2 sebab penakut naek bas!!!!!!!!! hampeh tul la........!!!!!!

pandangdenganmatahati said...

hahahaha

ah terbocor rahsiaaaaa =>

Smiling Lolipop said...

heeeee pandainyee jawab tag^^ xreti arrr x engat pasal diri sendiri leh ;p

-dudu- (weh malas nye nak tukar account)

pandangdenganmatahati said...

mmg la dd.. salunya org y lebih ingt kte cemane hehe.

nak ke aku senaraikan utk ko? aku ingt y buruks2 aja~~ hihihi

dd dudu said...

taak nakkkkk ;p
ye ye lina nanti aku wat ek tag ni ;p