Tuesday, January 20, 2009

tahukah anda...?

ni motif nak tnjk botol air ke.. henbeg ni? hehehe

wah tajuk mcm rancangan pendidikan sains jek kan? hahaha

tahukah anda... yg kte kena minum air y banyak dlm sehari? ini kerana apabila badan kte melakukan pkumbuhan dan pernafasan, bdn kta akn kehilangan 1.7 L air?

wah ade gaya cekgu x? hehehe. xde camni camniiiii.. setiap pagi, sy akan isi botol air biru gedabak besar sy ni y kapasiti die smp 2L dgn air masak. tp time sy isi tu mesti ramai buat muka tkejut tgk botol air tu. haishhh sabar je la. mcm la buat salah p minum air bnyk2 kan? nak jek sy bagi ceramah psl tahukah anda ni. hehehe.

yela, kte buang air..bnafas bpeluh lagi..skurang2 nya 1.7L air akn ilang dr bdn. so kalo kte minum air kurang dr tu cemane? tu la y sembelit yak keras sume dtg tuh. huhuhu.

sbb itu kawan2 semua, mari lah kte minum air skurang2nya 3L dlm mase sehari. hehe. alaaa korg makan bnyk xsusah pon kan. kejap2 makan. kejap2 kunyah. dr korg makan tu, bdn jadik gemuk... pekate korg minum air. sehat tubuh badan. badan pon rs btenaga jek sbb cukup air. hehehe.

sekian, pesanan khidmat masyarakat dr sy. kuikuikui.

10 comments:

rosealley said...

aku memang banyak minum air masak, kadang2 sampai lebih 3l sehari, pelajar yg baik kan aku nih;p

ciarexoxo (^_^)v said...

mak aih..biar betikkk smpai 3L????

pandangdenganmatahati said...

ros bagus! ciare xbagus!
wakakaka :p

papaya sungguh ciare~~~

lina said...

aku yg dulu x ske minum air skrg sudah byk minum air. rahsienye adalah botol kaler pink ala2 botol ko.

kesimpulannye: botol yg cantik leh mempengaruhi kite nak minum air =)

pandangdenganmatahati said...

hahaha btl tu.. aku tgh order botol air dr kakak aku ni :p xsampai2 lagi

haihhh bile nk dpt ni :p

rosealley said...

haha, lawakla komen lina walaupun betul, kui kui

circleinspoon said...

banyaknye entri aku tertinggal. huhu...nanti aku tgk satu2..
sekarang aku nak minum air satu tong and tido ngantuk and nanti bangun tgh2 malam nak *** ;D

dd dudu said...

naik lrt sesak sesak,
aku ahli kelab penggemar air masak

;p

pandangdenganmatahati said...

aya~~
ke mane ko mhilang??? hohoho

dd
sungguh hitam c burung gagak
aku pon dh jadi ahli kelab itu jugak

:p

Amie Fadli said...

wahahahahahahaha kelakarnya topik pasal air masak....... actually aku laaa peminum air masak TEGAR!!!