Sunday, November 9, 2008

aku, kakakku dan savvy

gamba last year hehe posing ngan savvy kakakku :p


nak share my exp and info bguna kat korg ehehe

alkesahnya time bulan raya aritu, aku ngan kakakku p open house rumah pakcikku d tmn sri gombak. FYI, tmn sri gombak ni ade fasa y berbukit n rumah lama ku dlu pon d situ gak y bukitnya 45% thp kcondongannya hoho.

aritu ktorg p naik keta savvy kakakku. mlshnya kat situ ssh nk cari parking sbb jalan situ mmg sempit dan bnyk keta. akhirnya kakakku jumpe parking tp mmg btl2 kat bukit 45% tuh. die wat site parking tp masuk xbetul. bile die nk reverse blk nak betulkan kedudukan keta tuh, tah cemane tahhhh die mmg penat sbb baru jek blk dr kelas dan die ni mmg ade mslh ngan bukit sket hehe makanya die xdpt nk reverse.keta die makin menggelongsor ke dpn plak. mslhnya ade keta wira kat dpn tuh. hoho.

pastu die suh aku try reverse plak sbb die ckp die dah penat xbole nk pk huhu. korg tau x savvy ni gear reverse die mmg lain sket. die bkn nya mcm keta biase y gear reverse lps gear 5 tuh. tp gear reverse die mcm gear 1 tp kna tkn punat ke bwh dlu ke tah mcm mane tah. aku plak, mmg xpenah bwk keta die masuk gear reverse. kuhkuh. penah skali je bwk keta die dan mmg xpenah reverse time tuh. jadinyaaaa bile aku try reverse, keta tu makin ke dpn plakkkk hohoho. uuhhhh makin lama makin rapat nk bcium ngan keta wira tuh. ade la dkt seinci jek jaraknya :S

ktorg mula la gelabah. ketuk2 pagar rumah org keta wira tuh, die xnak kuar plak. biase lahhhh. org sekaum ngan en mahmud lisa. mmg salu xnak bg kerjasama benda2 camni kan. bkn nk kate ape la. tp salunya gitu lah. bkn nk kate suma lah. tp segelintirnya pangai mcm itu lah. ececehhh melalut ke lain lak :p

akhirnya kakakku pon panggil lah pakcik ku y bkerja sbg cikgu skolah memandu.. cik am aku ckp. "haaa p cari batu. letak kat tayar. bile ade benda halang kat tayar, baru la keta tu x menggelongsor.." oooo kate ku dlm ati tp mase tuh masih cuak lg huhu. lps ltk batu kat tayar keta tuh, cik am trus masuk gear reverse (n die pon xpenah bwk savvy gak) ajaibnya trus keta tuh reverse

waaaaaaaaaah :O tererr la cik am ;p

gitulah alkesahnya. lenkali kalo korg ade pengalaman y serupa, ltk batu atau kayu ke atau ape2 lah y boleh halang keta dr trus menggelongsor.. hoho.. malam tu tetiba aku rase cik am adalah hero dlm ati ku :p


19 comments:

dd dudu said...

hohoho begitu yaaaa
ciaaaareeeeee dengar tu nek muni bg nasehat ;p

muni, kesimpulannye dlm gambar tu ko kan, bukan kakak ko kannn

pandangdenganmatahati said...

eerrrrr nape ciare? sbb ciare pakai savvy gak ker? hehe.. ceta ni utk mane2 keta manual la x semestinya savvy jek :p

errrr nape tanye gitu? adakah ko tetiba x kenal aku? kuhuk kuhuk

dd dudu said...

hehehe dudu dan si pupu yg mula berhati2 selepas terkeliru ngan kakak ko yg disangkekan ko mase kitorang sampai n die tgh tunggu melambai2 kat pagar ;p

hehe yela2 saje jek ;)

pandangdenganmatahati said...

hahaha
tu namenya taktik pnyamaran :p

xsangka korg btl2 tetipu kah kah kah!!

rosealley said...

hoooo, begitu rupenyee, baiklaa, aku kalo susah2 sangat, tarik handbrake, masuk gear, tekan minyak kuat2 luh, pas2 tarik handbrake, haha, drebar manual, mmg camni gayanye

pandangdenganmatahati said...

ohhh mase aku nk reverse keta kakak aku tu pon aku mmg wat mcm tu
tp tu la sbb reverse die lain sket.. so xsure mmg dah masuk ke x gear reverse tuh. suh kakak aku tgk lampu reverse nyala x die kate nyala tp tah.. aku rs xmasuk pon sebenanye huhuhu

kalo keta aku, aku tekan minyak2 kuat2 smp rase keta sedikit terangkat baru lps handbrek hehehe
confirm OK punye~~

dd dudu said...

heee xpaham ;p nape kene tekan minyak kuat2, nanti keta tu klu jalan ke depan canee huhu

klu soalan ini berbunyik pelik, sile abaikan yukk

pandangdenganmatahati said...

alahai sshnya org bwk auto ni :p
cani cani
kalo bukit kan, kalo ko nak jalan, ko x press minyak cukup2 keta tu akn terundur ke blkang.. kalo reverse pon sama, ko x press kuat2 keta tu akn menggelongsor ke dpn.. press minyak lbh2 hanya utk d bukit aja~ jalan biase xpayah..

pu~

pandangdenganmatahati said...

eh aku mcm tak abes terang kan lagi

time press minyak tuh pastikan hand brek dtarik jgn lps
kalo lepas mmg la ke depan
tarik hand brekkkkk
presssss minyak kuat2 smp keta rase nk terbang :p
pastu baru lps hand brek ^^

pu pu pu

boleh wat kelas memandu lah pasni :p

dd dudu said...

oooh okieee, heee takut2 rase keta nak terbang ;p

ye sile abaikan comment ni ya ;n

Amie Fadli said...

BONGOK NYER DISCUSSION PEREMPUAN GEDIK 3 ORANG NIEEE! MUNCI AKU!

Amie Fadli said...

BONGOK NYER DISCUSSION PEREMPUAN GEDIK 3 ORANG NIEEE! MUNCI AKU!

Amie Fadli said...

HAHAHAHAHAHAH AKU TERTEKAN 3 KALI POST KER??? ACTUALLY along nak taip tongoiii tertulis bongok pulak... harus si muni nie fire aku jap lagik.... hahahahaha

pandangdenganmatahati said...

KO MMGGGGGGGGGGGGG
MANGSE KETA SNDIRI PON XRETI NAK REVERSE CEMANEEEE

WAHAHAHAHAHAHAHHAHA
(GELAK PALING JAHAT SMBIL TANGAN CEKAK KAT PINGGANG PERUT BUNCIT D KE DEPANKU KAHKAH)

Afeeq said...

larh duduk kt tamn sri gombak kew....sye pon duk sne fasa 10 ....awk duk fasa bpew....

pandangdenganmatahati said...

yeke? sy d fasa 9 tp tu dlu la skang dah pindah rumah. rumah situ dah sewa kat org ;)

tah2 kte ni segeng bas skolah x? hehe

Afeeq said...

hahah
umo sye 21 taun

pandangdenganmatahati said...

oh kalo kamu skolah d la salle sentul dlu kmungkinan kte 1 geng bas skolah adalah tinggi

kalo skolah sri gombak, err mmg x geng la hihi

sy 24~

time kacih sudi melawat blog sy ni ^^

Afeeq said...

owh. sye sekolah hllcrest ...ok welcome..