Wednesday, October 15, 2008

happy birthday to u sista!






wlpn muke kte lain, tp ko ttp adikku wahaha









15hbOktober1987

pd hari tsebut adik aku y paling bongsu dlahirkan
tapi aku sendiri pon xingt situasi hari tu macamane
sbb aku sendiri pon baru berumur 3 thn pd masa tu haha
cume y plg aku tbayang2 d mata ku ini,
ayahku memasak nasi goreng d dapur (kan mak aku d hosp) sambil nyanyi2 lagu
"hei ns goreng!! hei sungguh sedap"
waaaaah dasat gak eh ingatan aku ni hihihi
eh keeee tu ingatan zaman bile ek
alamak mintk maaf kalo salah ingatan haha
tp btl la kot time tu mak aku d hosp, sbb tu ayah aku masak ns goreng d dapur
huhuhu

xpelah
neway, arini 15hbOktober2008
adik aku tu dah 21 tahun dah arini :)
tarikh lahir die selang 5 ari jek dgn aku (kasi hint sket kat korg :p)
salunya mase ktorg kecik2 dlu mesti buat sambutan hari jadi ktorg bsama2
tp die ni mase kecik dlu sgt jahat
suke tarik rambut aku
aku plak tau nanges jek
kena buli ngan adek pon aku nanges jek.. apalaaa
dlu2 adik aku ni xla pandai sgt
mase darjah 6 die duk dlm kelas ke3 drpd 4 ok!
tp mase p kem motivasi utk bdk2 UPSR mase tu, kepala die thentak kat batu
sbb tu ade parut d dahi smp skg.
y mana ktorg kakak2 ngan abg die suke ejek die dr.black jack sbb parut tu.
hahahahaha.
tp sbb hentakan itu la aku rs saraf2 pandai otak die baru terjaga kot.hehe
lps tu plak bile masuk form 1, adik aku ni dpt no 2nd last.
time amek report card, ayah aku y dtg amek report card die.
salunya mak aku y amek tp sbb die dpt 2nd last, ayah aku p amek.
ayah aku ckp ngan cikgu die
"macamane ank sy boleh jadi mcmni cikguuuuuuu???"
smbil2 tu die cubit2 peha ayah aku sbb maluuuuuu
hahahha
tapi aku rs sjak drpd tu adik aku ni berazam blaja bsungguh2
kan mase darjah 6 saraf pandai die baru tjaga
so mase form 1 tu masih proses mrangkak la.
n mase form 3 die dpt 8A kot. trus masuk ke Sains Muar.
SPM die pon sgt bagus. 11A kot.
kmudian die masuk matriks Johor. die 4flat 2-2 sem.
pandai kan adik aku?
skg ni die kat UTP.cgpa die pon dlm range 1st class.
tgl stahun jek lg.

wah pjgnya pujian aku beri kat adik aku neh! hehe
sebenanya aku nk ucapkan slamat hari jadi y ke 21 jek.

"slamat hari jadi adikku intan, semoga terus maju d masa2 y akan dtg.
"jgn hampakan harapan mak ayah along angah aku dan amry tau!"
"wlpn aku suke mrh2 ko sbb aku jeles jek sebenanye yela ko kan biase2 tp ramai lak pminat"
"pastu ko kan poyo tp ramai lak nenek2 kat kg tu kenal ko"
"tp cemane aku jeles pon, aku bangga ade adik mcm ko! bangga sgt okeh!!!"

hehe sila la tharu ;)
opssss hrp along jgn jeles sbb mase birthday die aritu aku x terfikir nk buat entry wish birthday die hehe
xpe xpe
nnt ko tunang n kawen, lg pjg ucapan aku wat utk ko eh :p

ok la.. aku hrp intan y salu la xde smangat nk study tuh,
bile ko bace entry aku neh ko dpt smangat musim2 bunga eh! hehehe

akhir kata dr ku, wlau org lain buang kte pon, kte ttp ade keluarga y sentiasa menerima baik buruk kte.. ingt tu..
daaaaaaa.. mmuuuuuuuuahhh!! hehe


9 comments:

backhoe loader said...

wow, very special, i like it.

pandangdenganmatahati said...

oh.thanks backhoe loader.. urm u understand malay, do u?

tapiiiii.. spam ke ni? kena psg balik la WV nmpknya hakhak

iNtaN_BufdAy_gurl said...

thanx My sIsta!!! love u sooooooo much...i'm shy2 cat. huk3. may Allah bless all of us..i'll fight until d end~ insyaAllah. (T_T)

pandangdenganmatahati said...

^^ caiyok!!!

p/s: sjujurnya aku x beli hadiah pa pe pon utk ko lg heheheheeeeeeeeeee

Amie Fadli said...

Dear wati..
Aku sikit pun x jeles... sebab nanti masa besday ko aku pun x ingin nak post besday blog utk ko! Muhahahahahah (Gelak bukak mulut besar2 sebesar2nya sampai aku boleh telan AQIL)!!!

pandangdenganmatahati said...

oh balas dendam nmpk
sori la long mase bulan 8 kan aku sgt bz ececeh

tp aku kasi hadiah kat ko kan kan?? hehe

pandangdenganmatahati said...

huish besarnya smp boleh telan aqil y makin mbesar tuh!!!!!! huwaaaaaaah :O

die kan pandai plak kalo xpakai bib xde pon air liur leleh2.. saje jekkkk sblm ni agaknya die dah set kalo pakai bib mesti lelehkan air liur x???? hahahahaha

acitin..acitin.. kuhkuh

iNtaN_BufdAy_gurl said...

ooo..nak3.. hehehe..takpela..ak anggap pendrive 4Gb tu adiah ak dri ko..hehhee....wati,pembetulan...ak mne dpt 8A pmr...7A je la...ngn 8A utk spm...huk3.

pandangdenganmatahati said...

ooo eh
sbb tu aku letak 8A kot.11A kot.
hehe.

haa bgs2 xyah aku beli :p
pu~