Sunday, August 3, 2008

it's AUGUST!!

wah penatnye sy hujung minggu ni!! penuh ngan aktiviti y melibatkan fizikal + kudrat sy sbg seorg perempuan!! huhu
semalam iaitu bsamaan dgn ari sabtu, dr pagi kemudian sambung sblh petang sy membantu ayah mengemas taman kat luar rumah..(bole consider taman ke ek? hehe) haa tgh ari tu plak sempat lg g kenduri kawen kejap :p

izinkan sy utk memanggil ini sbg taman.. hihi

rase nak patah pinggang nak terkeluar segala isi perut hehe sbb sy + emak + abg ipar bhempas pulas mengalihkan pokok y wujud sejak dr sy kecil lagi huhu.. xtau nama pokok tu.. ayah sy mmg sgt syg dkt pokok ni sbb tu la bile ktorg pindah dr sentul ke sri gombak, die angkut jugak pokok ni tp mase tu kecik lagi la.. tanam dlm pasu bunga n ltk kat tangga dlm rumah hikhik.. sy masih ingt lg kwujudan pokok ni sbb sy ade bgambar dpn pokok ni mase sy berumur 6 thn dgn adik sy miss I y mase tu baruuuu 3 tahun dan kepala die masih botak lagi muahahaha.. die mmg sgt botak masa kecik umor 5 tahun baru tumbuh rambut kuikui..

lps tu, dr sri gombak pokok tu diangkut jugaaaaak ke rumah sy y skg ni.. sgt tinggi pokok tu dah sama tinggi dgn rumah sy y 2 tingkat ni huhu.. bole ke ktorg kena alihkan pokok ni dah la berat.. tinggi plak tuh.. sume gara2 ayah sy y nk tunjuk kat org betapa tua nya pokok tsebut huhu sabar je laaaa~~

demi menunaikan hasrat suci ayah sy tu, ktorg ikut kan je laaa wlpn ade la y sambil tarik pokok tu sambil merungut hehe.. tp sy x laaaaa sy kan ank y baik ngeh ngeh :p

inilah pokok y dah sama tinggi dgn rumah tu kuikui

ari ni pulak sy tolong kakak sy miss Amy (student die y pgl die miss Amy ok..:D) angkut katil kat bilik die n masuk dlm keta unser sbb die nak bawak katil tu ke unisel.. xtahan dah sakit badan tdo atas toto kat lantai jer katenya huhu.. kakak sy ni lect kat sane so die tgl kat rumah staff..

usai balik dr unisel (usai tuuuu :p) ktorg trus jek g giant mengisi perut y lapar smbl shopping sikit2 hehe.. haaa mase kat unisel tu, merase la jugak sy try drive unser y sgt besar ituuu.. festime sy drive unser tu sbb salunya mak sy xpenah nak kasi huhu.. tapiii alaaaaaa..perasaannya sama jer xde beza sgt pon maybe sbb sy pon dah biase bawak keta besar ni..eh himawari sy tu consider besar ke tak ek? emm bole la kot :p

muke y sgt serius ms test drive unser hehe

lps je shopping kat giant ktorg balik ke rumah kejap.. tp lps jek solat asar, sy dan kakak sy keluar balik g kat 1 butik ni kat sri gombak utk shopping blouse yeay ^^, kakak sy plak nak cari skirt.. kirenya dlm sy mrancang x nak g mane2 ujung minggu ni tetiba jek sy dah abis kan 160 dlm mase beberapa jam jek wuaaaaa..

gitu la alkesahnya sy mengabiskan mase ujung minggu ni hehe.. saaaaangat x membazir masa n buat benda y berfaedah ok.. suke suke rs mcm jd remaja y paling patut dcontohi jek hehe.. haa 1 lagi sy dah bjaya mengabiskan marathon ceta entourage smp season 4 yeay.. pasni sy nak sambung marathon prison break y season 2 pon x abes2 agi hehe..

p/s: wah kali ni ayat sy sgt pjg huhu.. sori la kalo rs boring bile terbace hehe..

4 comments:

dd dudu said...

munii aku bace dr mule sampai abes tau hehehe xbusan pun hehehe cite laa lagi ;)

pandangdenganmatahati said...

hehe yeker x bosan? kalo xbosan maksudnya idup aku x bosan la hehe :p

Amie Fadli said...

Eiiiiii gedikssssssssss

rosealley said...

nama kete ko himawari ek???aku pun nak bagi nama gak la, nak nama ape ekkk, heemmm,

xbosanlaa, biasela 2, bg kite, mcm bosaan kan, tapi bg org lain ok jek, lagipun 2la rutin..aku rasa life aku lagi bohsaaan kot,huhu