Monday, June 2, 2008

path to peace ^^

bulan 5 dah 2 hari kite sume tinggalkan..skg dah masuk jun 02.
sedar xsedar dah masuk stgh tahun, tahun 2008 ni.
tetiba rase tpanggil nak buat kesimpulan apa y aku dah lalui hampir setengah tahun.
xbanyak benda dlm idup aku y berubah.
dlm setengah tahun ni, life aku hanyalah pada kerja semata2.
huhu.
then sabtu ahad hang out dgn kawan2.
tp dlm stgh tahun ni byk benda y aku blaja.
especially hal kerja lah.
then tuhan kirimkan aku sorg kawan y sangat baik y salu mdorong aku utk jadi seorang y agak luar biase heee..
dlm stgh tahun ni jugak aku menerima banyak berita baik n burok dlm idupku..
ant berita baik ialah lepas sorg demi sorg kawan aku masuk ke alam lain..
berita y sgt baik bagi dorg tp xsangat baik bagi aku.
heheee..
tp aku still bkongsi kegembiraan dorg tu..



lepas tu berlaku jugak malang y menimpa diriku..

iaitu kereta aku hampir d bawa lari dan hp ku kena ragut dlm 1 ari y same..
tapiiiii, bile pk2 kan balik.. itu je la benda burok y blaku ke ats diriku dlm mase setengah tahun ni..
alhamdulillahhhh, aku sgt bsyukur krn tuhan masih memberi perlindungan terhadap hamba Nya yang banyak buat dosa ni.. :s
sangat bsyukur wlpn cermin keta aku kena pecah tp keta aku masih lagi selamat n xde barang y ilang..
bsyukur jugak krn aku x diapa2kan sms hp ku kena ragut..
mmg pengajaran y sangat sangat besar bagi aku..
syukurlah dgn smangat y org2 sekeliling aku kasi, aku mampu hadapi sume dugaan tu dgn tenang..~~
even adek aku merajuk sbb ak xceta kat die psl ape y blaku..
bukan ape..
aku mmg xnak die y tgh sebok ngan exam risau kan kakak die y mmg spesis xreti bdikari neh.. huhu..



dlm setengah tahun ni jugak aku rase sedikit tenang sbb xperlu memikirkan hal2 y bkaitan dgn hati dan perasaan sgt..
hehe..
btl jugak la kata sorg y aku penah kawan.. "single is simple, double is trouble" :p
tapi kekadang tingat jugak..
terase sakit jugak laaaaa sikit2..
neway, akan ku jadikan pengajaran spy lebih bhati2 dlm mcari mr.right hehe..
bak kata lady D, aku beruntung kerana masih boleh mcari y tbaik..
heee..
tapi.. mcm siang td WS kate, nak jumpe mr.right, aku kena la jadi miss right dlu..
heeeeee..
insyaAllah, aku harap aku dpt berubah mjadi seorang y lebih baik, lebih bkeyakinan thadap diri sndri n plg penting..lebih bdikari :p
wah mampukah aku mengubah diriku?



ape pun, dlm stengah tahun ni.. mmg aku dpt rase perubahan diriku..
aku lebih mhargai kawan2 d sekeliling ku..
aku lebih sensitif thadap org lain..
n aku cuba nak jadi org y dsukai oleh sume orang... heeeeee..
tp susah jugak la sbb mulut aku kekadang mcm xde insurans sket :p
sory ya kawan2 y tkena penangan mulut jahat ku time tibe angin kus2 ku hakhak..
aku harap sgt setengah tahun y akan dtg ni aku terus mjadi diriku,
terus membaiki segala kelemahan ku..
btambah la kawan2 ku .. (well..skg aku dah pandai mcari stryder ku sndiri ;) )
dan aku harap hbgn aku ngan mak ayah kakak2ku abg iparku n adek2 ku sentiasa baek..
wah cam nak nanges la pulak :p
last skali..
harap sangat ade peluang nk jumpe kawan baikku y dah 7 bulan aku xjumpe.. huhu



ksimpulannyaaaaa, setengah tahun 2008 ni aku bahagia dan gembira dengan life yang sedang aku lalui..



well.. heppi ending... yeayyy \(^-^)/

5 comments:

pandangdenganmatahati said...

p/s :
gambar2 y ade dlm entry kali ni sume nya dr pelukis peter motz ;) not sure die ni femes ke x tapi sume lukisan die style mcm dlm alam fantasi gitu hehe.. cantikkkkk.. mule suke lukisan die sbb aku beli frame lukisan die sempena ofismate ku yanie kawen.. mmg cantek frame lukisan itu.. hoho

rosealley said...

banyaknyer pengalaman ko muni...
aku kalo nak wat kesimpulan macam ko tu, mesti aku blur,
nway for all d things that happens,
d best, i'm happy 4 u my dear,
d worst???make it as a reminder, anggap jela dugaan dari Yang Maha Esa
hemmmh, mr & mrs right ekkk??hehe;D

dd dudu said...

muniii sampai skang aku xde idea nak bagi comment hihihhi nak bg comment yg memberangsangkan n bermanfaat ;p
tp toreh2 xdek ayat beshhh hihihihi ;p

chaiyuk2!! (my temprorary comment ;p)

dd dudu said...

muniiii fez2 aku bace ayat ko ni kann ---> ant berita baik ialah lepas sorg demi sorg kawan aku masuk ke alam lain.

aku salah pahamm hihihihihi ;p 'alam lain' ingatkann errrr~~~ ;p

p/s --> cantek bangat sehh gambar2 iteww... bersinar2 mate aku tgk wuuu

murni^^ said...

rosealley

heeeeeeeeeeeeeee ;)
tu aku wat ksimpulann y dasat2 jek.. kalo nk ingt khidupan biase mmg blur jugak :p keke

dd dudu

"chaiyuk2!! "
heeeee.. ayat ni pon dah cukup memberangsangkan bagi aku :p thanx!