Saturday, June 21, 2008

mencari angin sepoi sepoi

hari ini hari sabtu. tetapi sy dtg bkerja pada hari ini. kenapa sy dtg bkerja juga hari ini? sedangkan sejak sy masuk company ini sy bcadang utk tdk akan sekali kali dtg bkerja pada hari cuti. malahan sy penah eksyen dgn ofismates sy y dtg bkerja pd hari cuti. wahahaha.

antara sbb2 sy bkerja pada hari ini ialah hari isnin akan dtg ni iaitu 21June2008 sy kena uplod satu projek y sy tpaksa buat dgn cepatnya dlm masa 3 minggu sbb user mintak ktorg siapkan sminggu awal dr tarikh asal. huhu. dan ditambah pula dgn perangai sy yang asek tunggu angin sepoi sepoi bahasa dtg membawa mood buat kerja makaaaaaaaaa, sy tpakse dtg ari ini utk mbetulkan minor2 error sbb saya xnak ari isnin nanti sy x cukup tangan utk buat front page dan sebagainya. huhu.

semasa sy bkerja d tempat keja lama sy dlu iaitu di MoF, d mana masa itu sy x terlibat lg dlm web development sy merasa pelik melihat ofismates sy masa itu y selalu menunggu saat2 akhir baru la sebuk nak buat kerja. dah nak dekat2 UAT baru la dorg cam lipas patah kaki buat coding smp tahap balik pkl 3 pagi ari2. masa itu sy bkerut dahi dan berfikir "napa x buat awal2???".

well..masa ini setelah sy melakukan benda y sama baru lah sy faham.. buat kerja ni kalo tunggu angin sepoi sepoi bahasa dtg membawa mood makaaaaaaaaaaa, inilah y akan tjadi! ya.. benda ini lah y akan tjadi.. patutnye sy tgh lepak2 d rumah tgk tv tapiiiii akhirnya sy tpaksa dtg ofis utk membuat kerja.. uhuk.. sedarlah wahai murni.. jgn ikutkan sgt mood malas itu lenkali..dah la diri tu lembab buat coding dtambah dgn sikap asek tunggu mood rajin je dtg smp bile baru boleh mdapat gaji y diidam2 kan neh?? haaaaaaaaaah? haaaaaaaaa????

hmm okie lah. malas nak cakap lagi. azam sy ialah sy akan lebih rajin dan tidak lagi menunggu angin angin sepoi sepoi itu.. akhir kata dr sy, "CIK MURNI, AWAK BOLEH!!" (kata2 feveret sy y seseorang penah ckp dlu heeeeeee.. :p senyum sipu simpul dpn monitor ;) )

daaaaaaaaaa :-* .. hikhik

5 comments:

dd dudu said...

auchh auchhh auchh terkene batang idung ku ;p aku pun spesis cam tuh gakkk ar cane ni... tggu mud atsukuru dtg baru leh wat keje hew hew hew

rosealley said...

err err, saye pun same jugak ;p

pandangdenganmatahati said...

koranngggg.. kte tak boleh biarkan benda ini! kte sume mesti berubah!! mesti!!! hehe.. GAMBATTE kawan kawankuuuu~~

One said...

dgn kata lain deknon... dr awak mencari mood sesepoi2 bahasa buat keje tu baik lg mood 'sesepol2' bahasa kan? baru la jd bukan rakyat biasa!

pandangdenganmatahati said...

yeeeee.. tgh cari mood sesepol2 la neh :p skg kan dlm transition nak jadi rakyat luar biase.. hekhek
caiyok!!