Saturday, April 5, 2008

take time to smell the flowers.. ^^


at last ... ! akhirnya aku bjaya setelkan hal insurans keta ku sendiri.. hehe.. bukan nak kata apa tapiiiiiiii, aku bleh kire dgn jari bape kali je aku uruskan hal2 y mcm ni seorg diri.. hehe.. jadi skrg ni nak ceta pasal kejadian sms aku pegi uruskan hal insurans kereta ku.. slps bengang2 comel ngan owner myvi y buat onar td.. 'onaaaar tuuu..' hehe aku pun teruskan pjalanan ke proton tmpt aku beli keta ku dluuu... smp2 je aku trus sape sorg kakak pekerja proton tu.. (sbb die pakai baju proton so aku assume die keja kat situ laaaaa hehe) jadik dialog die spt berikut .. :p

aku: mr.rony ade?
kakak proton: emmm kejap ye

kakak proton tu pon call mr.rony y berade d pejabat.. dkt tingkat atas kooooot..
selesai jek call.. kakak proton tu kate..

kakak proton: kejap yee... nti mr.rony turun..
aku:ok
kakak proton: duduk la dlu..
aku:ok...

aku pon melabuhkan punggung ku dkt kerusi bhampiran.. ade sorg mamat duduk kat situ.. senyum simpul2 sket kat die..pastu trus duduk.. nak dekat seminit duk kat situ..aku mula tertanye... aik mamat ni xmo tegur aku ke? xde mulut ke? malu2 kucing dgn aku keeeee... hey im single okieeee, rugi xtegur.. hahahaha

aku pun buat2 la pdg tgk keta2 y ade kat show room tu.. smbl2 cari idea nk cari modal buat borak2 dgn mamat xde mulut ni hehe.. nak tanye die ni keta ape ek? (ade 1 keta perdana kat situ) tp nti kanng die ingt aku xreti bace plak sbb sah2 tu keta perdana hehe.. last2 aku pon bukak mulut la btanye.. tanye je la.. lgpun xsalahkan kalo jd peramah sket? ;)
aku pon tanye la..

aku: keja kat sini ker?
die: a'aaaa..
aku: ooooooooo.. sy nak bayar insurans keta..
(mesti dlm ati die cakap, xtanye puuuuuuuuunnn .. kekeke)
tp,
die: em camtu kna tunggu mr.rony la..

aku pun angguk jek.. dlm ati aku.. wow beraninya aku memulakan perbualan dgn seorang lelaki y xdikenali.. sbb im the type of girl y if u want me to b ur fren, then u start it 1st .. yela sebenanye aku mmg berat mulut dgn org y xkenal..sbb tu ramai y kate muka aku nampak sombong mase 1st2 kenal hehe.. tp tah laaa.. maybe persekitaran , suasane.. i mean, dgn sape kte bgaul, bkawan akan mbuatkan kte berubah cara dan pemikiran.. hehe.. but.............................
its a good changes i think.. ^^



6 comments:

seadig said...

wahaha. menarik². yg aku bile tah nak ade keter sendri tah.

One said...

berita terkini. arus perubahan dilihat mula melanda negara kita. rentetan dr keputusan pilihanraya yg mengejutkan ramai, kita dikejutkan lg ngan berita keberanian murniwati dlm menyelesaikan urusan roadtax+insuran secara bersendirian. x cukop melonjakkan kita, beliau turut menegur jantan yg langsong tidak dikenalinya sepjg urusan itu berlaku. kami mendpt maklumat terkini beliau telah slmt sampai ke umah dan skrg berada d opis buat2 bz giler dpn pc... daaa :D

Anonymous said...

heheee..wat a nice story...waa~~ inikah kakak ku yg ku knal?? gud2..nice trial. laen kali tnyela byk ckit soklan. btw....mamat tu cool n ensem x??||diriku tak sabar nk tggu org rumah ku mndirikn rumah tgga lg||

dd dudu said...

hohohoo berani2 kagum2 hehehe

rosealley said...

wah, kagum2 jugak, aku pun xreti sgt nak uruskan hal2 penting cenggitu tau..

pandangdenganmatahati said...

to seadig

satu hari nanti kamu akn memiliki keta idaman mu jua~~~ hehe.. keta aku skg bukan la keta idaman tp keta kpentingan hehehe..

to one

ye! murniwati sndiri tkejut dgn apa y blaku thadap dirinyaaaa.. hakhak.. but thanx to u~~ u changed me a lot bro! ;)

to intan aka anonymous aka nenek tua

yeee..inilah kakakmu y ko kenal dr kecik y penakut y ko sbg adik bongsu suke menyakat kakakmu y penakut ini.. huhu.. buat pandangan org kna rasuk lagiiiii.. siap! aku bilang sama mak! hahaha

to dd dudu

kagum kaaaaaaan.. bile lagi nak kagum dgn aku hahahha

to rosealley

hrmm ko pun kna berusaha sndiri.. xkan nak harapkan izuan jeks... oppssss hahaha