Sunday, April 20, 2008

life is not as what u've plan before.. hmmm


sejak dua menjak ni hobi aku time weekend ialah mbace blog2 org lain y aku xkenal tah sape2 punye tah hehe. aku mmg suke membace nak nak kalo ia adalah pengalaman idup org lain n dpt beri inspirasi kpd aku..

masalahnye aku akn terus mbace, bace dan bace tanpe henti sampai la tetiba je tlintas kat fikiran aku dah mengabaikan benda2 y patut aku buat cthnya mcm mengemas rumah huhu. tapi banyak la benda y akn buatkan aku bfikir bile bace pengalaman idup org lain. bagus la bile kte bace blog org lain sbb scr xlangsung kte akan bfikir, menilai, dan lebih mhargai ape y kte ade.ari ni jek nak dkt 10 blog tah sape sape tah y aku bace. n kalo blog tu menarik aku akn point ke topik y lain pulak. hehe.

tingat 14 tahun y lps, which i was 10 years old at that time. korg ingt x mase kite kecik2 dlu ade 1 kad kaler biru saiz sebesar file y ade catat berat, tinggi..tmasuk la cita2 kte mase tu. (wujud lagi ke ek kad tu utk budak2 zaman skrg? hoho) so dr darjah 1 sampai darjah 3 kalo xsilap aku, mesti cita2 aku adalah 1)guru 2)polis 3) pramugari?? (hahahahahahaha) tak la no 3 tu biasenya tukar2 tp guru ngan polis tu wajib ade. hehe. rasenya dua cite2 tu je y aku tau :p

tapiiiiiiii, bile masuk darjah 4, cita2 aku mula btukar. hehe. mase tu tetiba jadi 1)penulis 2)polis 3)guru.. keke.. sebabnya, mase aku darjah 4 dlm ujian penulisan aku telah bjaya mendapat markah karangan yang paling tinggi dlm kelas!! haha. ingt lagi mase tu aku dapat 92% dan karangan tu mengenai kenangan cuti sekolah..lebih kurang mcm tu la hehe.. kelaka laaaa betapa benda tu memberi pengaruh besar aku thadap cita2 keke..

tapi, itu hanyalah cita2 budak perempuan berumur 10 tahun y die pun sebenanye xtau ape kerja sorg penulis sebenanye hahaha.. skg ni bile aku tingat balik cite2 dlu n pk y skrg ni cite2 tu dah jauh menyimpang dr kerja aku skang, its like.. "hmmmmmmmmmm, senyum xnampak gigi.. :) " keke.. tu laaa kte hanya mampu merancang kan kan tapi tuhan y menentukan segalanya.. n kte hanya mampu berfikir, tuhan y membenarkan segalanya.. ^^

4 comments:

qalid lah...:D said...

adeyh kamu nie..tu bukan ke kamu dah jadi penulis..eyh..silap..jadik penaip..buwahahhaha..
tahniah kerana anda berjayerrr.mencapai citer2 anda itu

pandangdenganmatahati said...

qalid ???????????????

wahahaha dah lama aku menanti khadiran kamu d blog ku.. uh uh macih macih.. emmmm penaip kah aku? bole la hahaha.. thibur x thibur x? hehe

qalid lah nie said...

hahaha...lawak seyh blog ko nieh..adeyh..blog aku tersgt lah skema...aku dah tak leyh nak mencarut2 n tulis2 mengarut2 lagik..haih..pasal mak ayah aku pun bacer..adoiiii...
hurm...
igt nak wat blog baru lah..dan kembali kepada penulisan bertemakan dunia baru tak pun kamu...
cish...aku dah terlalu tua utk smua it..buwahahaha..:D

tp ku terlalu malas utk wat blog baru..:D

tgk2..aku komen pun dah pnjang lebar..hahaha...

pandangdenganmatahati said...

qalid lah nie

ko kata blog aku ni lawak?? lawak keeee? aku dah try mjadi sorg y serius okeiiiiii..masih lawak ke? hehehe.. maybe ini lah aku kot :p mmg macam ni dlu kini dan slamanyeeee heeeeeeee..

p/s: skg tgh layan lagu ari lasso feat bunga citra lestari tajuk aku dan dirimu~ uh uh bebunga2 hati ini dgr lagu feeling camni.. wakaka